AgriWatch

Lange ventetider får energiselskaber til at skrinlægge solcelleprojekter

Det tager flere år at få tilsluttet grøn energi til elnettet fra solcelleprojekter. Det har fået et energiselskab til at skrinlægge solcelleparker, der kunne dække 800.000 danskeres strømforbrug.

Foto: Better Energy PR

Selskaber bag elnettet, der kan rykke energi fra blandt andet solpaneler, halser efter energiselskaberne, der er klar til at opsætte solcelleparker, der kan dække 100-tusinders danskeres elforbrug.

Energiselskabet Better Energys adm. direktør Rasmus Lildholdt Kjær fortæller til Finans, at selskabet har skrinlagt solcelleparker på Lolland og Falster, der kunne dække 800.000 danskeres elforbrug, selvom finansieringen er på plads.

"Vi har samlet set kigget på 2 gigawatt (GW) sol på Lolland-Falster. Vi kører videre med 0,6-0,7 GW, selv om vi skal vente i fem år eller mere for at få en nettilslutning. Men vi har samtidig valgt at skrinlægge projekter for 1,3 GW, fordi det simpelthen var alt for svært at blive koblet på elnettet," siger Rasmus Lildholdt Kjær til mediet og påpeger, at projekter ofte må vente op til fem år, før de kan kobles på elnettet.

Energiselskaber som Greengo Energy og European Energy istemmer sig også problemstillingen og påtaler udfordringer som en stram regulering og en presset administration hos netselskaberne grundet de mange nye projekter.

Hos netselskabet Cerius erkender man, at der mangler kapacitet i Energinets elnet.

"Vi ved, at elnettet er det centrale nervesystem i den grønne omstilling, men vi kan ikke bare udbygge nettet på forkant til en kæmpe solcellepark. Det er en meget målrettet og specifik udbygning, og derfor er vi nødt til at være sikre på, at projektet bliver til noget, før vi går i gang," siger Knud Pedersen, formand for Cerius.

Mere fra AgriWatch

Topdanmark: Ekstremt vejr øger efterspørgsel på forsikringer

Vejrfænomener har i år ramt globalt og sat øget fokus på klimaforandringernes betydning - ikke mindst for landbruget. Herhjemme forventer det største forsikringsselskab inden for landbrug, at efterspørgslen på afgrødeforsikringer vil stige omkring 20 pct. årligt.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch