AgriWatch

Energiselskaber vil kombinere solcelleparker med biodiversitet

To af landets største energiselskaber vil tænke biodiversiteten ind, når solcelleprojekter skal opføres.

Foto: Better Energy PR

Når solcellepaneler skal opsættes på en mark, skal omkringliggende natur og skov tænkes ind i projektet.

Det mener to af landets største energiselskaber Better Energy og European Energy, hvor førstnævnte gennem de seneste år har investeret et større millionbeløb i biodiversitet, skriver Børsen.

"Vi har fået et konsulentbureau for biodiversitet fast tilknyttet, og de hjælper os med at afdække, hvordan vi kan gøre størst mulig gavn med de arealer, vi har til rådighed," siger adm. direktør i Better Energy, Rasmus Lildholdt Kjær, til mediet.

Det kommer blandt andet til udtryk ved selskabets solcellepark ved sydsjællandske Blangslev, hvor området udgøres af 87 pct. solpaneler og 13 pct. skov-, eng- og moseområder. Før var der konventionelt landbrug, der udgjorde 99 pct. af arealet.

Hos European Energy ser man muligheder i at oprette dyrkningsbælter mellem panelerne, hvor der for eksempel kan dyrkes proteingræs til foderpiller.

Mere fra AgriWatch

Dansk foodtech sidder fast i affyringsrampen - der er brug for flere stjerneskud

MAD FOR MILLIARDER: Mangel på visioner, penge eller ideer? Det halter med at skabe fødevare- og landbrugsaktører med globalt potentiale herhjemme, når man måler det op mod et iværksætterland som Israel. Food & Bio Cluster ser klare mangler i investormiljøet, mens Vækstfonden efterlyser flere gode ideer - så kommer pengene også.

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Det er med ”stor ærgrelse”, at Arlas formand kan konstatere, at fem repræsentantskabsmedlemmer vil tage retssagen om krav om indsigt til landsretten, efter byretten har afsagt dom til mejerikoncernens favør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch