AgriWatch

Naboer til kommende solcellepark fik tilbudt penge for at holde kritik tilbage

Syv naboer til en kommende solcellepark er hver især blevet tilbudt 300.000 kr. for at holde igen med kritik af opførelsen. "Et rent hold kæft-bolsje", siger nabo.

Foto: Falck Renewables

For at stoppe kritik fra at komme op til overfladen har lodsejere bag et kommende solcelleprojekt i Dejbjerg tilbudt syv naboer et klækkeligt beløb for at holde igen med utilfredsheden.

De syv naboer har fået tilbudt 300.000 kr. hver for at holde inde med kritikken, og det er noget som en af naboerne Malene Foldager Andersen betragter som "et rent hold kæft-bolsje", udtaler hun til Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Solcelleprojektet vil strække sig over 367 hektar, og det har tidligere vakt stærk uenighed mellem lodsejerne og naboerne.

"Parterne forpligter sig ved underskrift af denne aftale til at medvirke konstruktivt til opførelsen og gennemførelsen af Solcelleprojektet Gestenge herunder ikke at påklage projektet", står der i udkastet til en aftale, som endnu ikke er underskrevet.

"Det er politikernes opgave at fastlægge den overordnede politik for, hvor solcelleanlæggene skal ligge. Det handler om så sindssygt store arealer, og det kan ikke passe, at det skal være lodsejere eller projektmagere, der bestemmer, hvor udviklingen skal foregå," siger Malene Foldager Andersen, der er kritisk over kommunens rolle i projektet.

Det har ikke været muligt for mediet at få en kommentar fra lodsejergruppen.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Job

Seneste nyt fra FødevareWatch