Naboer til kommende solcellepark fik tilbudt penge for at holde kritik tilbage

Syv naboer til en kommende solcellepark er hver især blevet tilbudt 300.000 kr. for at holde igen med kritik af opførelsen. "Et rent hold kæft-bolsje", siger nabo.
Foto: Falck Renewables
Foto: Falck Renewables

For at stoppe kritik fra at komme op til overfladen har lodsejere bag et kommende solcelleprojekt i Dejbjerg tilbudt syv naboer et klækkeligt beløb for at holde igen med utilfredsheden.

De syv naboer har fået tilbudt 300.000 kr. hver for at holde inde med kritikken, og det er noget som en af naboerne Malene Foldager Andersen betragter som "et rent hold kæft-bolsje", udtaler hun til Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Solcelleprojektet vil strække sig over 367 hektar, og det har tidligere vakt stærk uenighed mellem lodsejerne og naboerne.

"Parterne forpligter sig ved underskrift af denne aftale til at medvirke konstruktivt til opførelsen og gennemførelsen af Solcelleprojektet Gestenge herunder ikke at påklage projektet", står der i udkastet til en aftale, som endnu ikke er underskrevet.

"Det er politikernes opgave at fastlægge den overordnede politik for, hvor solcelleanlæggene skal ligge. Det handler om så sindssygt store arealer, og det kan ikke passe, at det skal være lodsejere eller projektmagere, der bestemmer, hvor udviklingen skal foregå," siger Malene Foldager Andersen, der er kritisk over kommunens rolle i projektet.

Det har ikke været muligt for mediet at få en kommentar fra lodsejergruppen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også