AgriWatch

Byråd sætter solcelleprojekt ved gods på pause

Planerne om et større solcelleprojekt på 166 hektar ved Gavnø Gods er skrinlagt på ubestemt tid.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det bliver ikke lige med det første, at Gavnø Gods får sat solceller op på bedriftens marker.

Planerne om solcellepark på 166 hektar har mødt kritik fra boligminister Kaare Dybvad, og det har nu også fået byrådet i Næstved til at trække i håndbremsen.

Det skriver Sjællandske.

Men byrådet vil kun sætte planerne i bero, og det vækker utilfredshed hos områdets naboer, der ikke ønsker solceller på jordene.

"Med den klare afvisning fra indenrigsministeren havde jeg gerne set, at vores politikere havde mandet sig op og én gang for alle afvist projektet. Nu sætter man det bare i bero, i håb om at den politiske stemning vender på Christiansborg. Det, synes jeg, er temmelig tamt," siger advokat Helene Weiss Johansen, der er talsmand for den borgergruppe, der har kæmpet imod planerne, skriver avisen.

Gavnø Gods ved Næstved med 1200 hektar landbrugsjord var klar med en plan for stor solcellepark i Nylandsmose, der kan forsyne 37.500 husstande med strøm.

Godsets planteavl koncentrerer sig hovedsageligt om korn, frø, roer og raps med hovedvægt på kornavl. Ejendommen består af i alt 2500 hektar, hvor af 1000 hektar er skov.

Ejendommen ejes af Otto baron Reedtz-Thott.

Solcellepark ved sjællandsk gods droppes af byråd

Gods og energiselskab klar med solcellepark om et halvt år

Better Energy fordoblede omsætningen i 2020 

Mere fra AgriWatch

Oksekødsfesten er slut: Nu falder noteringen

Efterspørgslen på oksekød har været faldende de sidste par måneder, hvilket skyldes høje priser i supermarkederne. Prisudviklingen på især hverdagsprodukter trækker Danish Crowns notering ned.

Forslag: Avlere skal have mink PCR-testet hver uge

Fødevarestyrelsen skal PCR-teste mink på alle farme i Danmark en gang om ugen. Sådan lyder forslaget fra regeringen, der dog ikke kan svare på, hvordan det skal foregå. Umuligt, lyder det fra formand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch