AgriWatch

Godsejer sætter projekt med solceller på 215 hektar på hold

Et projekt med solceller på 215 hektar ved Jomfruens Egede er sat på pause for nuværende. Men godsejer rækker ud til klimaminister for at holde liv i projektet.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Et stort solcelleprojekt ved godset Jomfruens Egede var næsten på plads. 215 hektar landbrugsjord skulle lægge arealer til grøn omstilling og elproduktion til 33.000 husstande.

Men Erhvervsstyrelsen har spændt ben for projektet, og byrådet i Faxe Kommune vil også træde på bremsen. Godsejer Joachim Moltke vil dog ikke give helt op og har skrevet til klimaminister Dan Jørgensen (S).

Solceller vinder frem på landbrugsjord i sjællandsk kommune 

Det skriver Sjællandske.

"Vi får tudet ørerne fulde af, at vi skal passe på miljøet, og især landmænd får lidt uretfærdigt skudt i skoene, at vi smadrer miljøet. Men når jeg så prøver på at lave et projekt, der kan bidrage til den grønne omstilling, så bliver det skudt ned - det synes jeg altså er frustrerende," siger han.

Da godsejeren præsenterede planerne om solceller på godsets jorde, var særligt Danmarks Naturfredningsforening utilfredse med planerne, som de mente ville ødelægge områdets natur.

Økologisk familievirksomhed med 1300 hektar holder øje med sharefarming

Kommune skeptisk over solcelleparker på landbrugsjord

Kommune tæt på afslag til stort solcelleanlæg på herregård 

Mere fra AgriWatch

EU-politikere vil suspendere CAP-krav

En fortsat krig i Ukraine får nu EU-Parlamentets landbrugsudvalg til at bede om dispensationer på unionens fælles landbrugspolitik. Midlertidige fravigelser kan være måde at imødegå mangel på fødevare, fremgår af internt brev. Meldingen møder dansk opbakning.

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch