Noteringer i Europa ligger fladt: Spanien fortsat i front

Bevægelserne i de europæiske noteringer for slagtesvin er blevet mindre efter påske. Særligt er udviklingen i Spanien bremset.
Foto: Gerry Broome/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Gerry Broome/AP/Ritzau Scanpix

Efter flere uger med fremgang og optimisme i noteringerne er priserne for svin faldet over og efter påske.

Særligt har den spanske notering fundet et mere roligt leje.

Det skriver Danske Svineproducenter.

"Prisstigningen i Spanien i de seneste uger er blevet bremset af helligdagene. Efterspørgslen fra Kina er stadig meget høj. Der frygtes nu for problemer med forsendelsen, fordi der mangler containere. Den spanske svinepris er stabil på 1,92 korrigerede euro. Dermed ligger den spanske notering fortsat langt over noteringerne i de øvrige EU-lande," lyder det fra markedsanalytiker, Markus Fiebelkorn fra organisationen.

Selvom noteringerne stort set er stabile eller kun ændres minimalt, er Spanien fortsat i førertrøjen med stor afstand til de øvrige lande i den europæiske prissammenligning.

Påskens manglede slagtedate betyder, at udbuddet oftest er tilstrækkeligt til at dække efterspørgslen, selvom udbuddet for det meste er lille.

"Dette kan også ses på det tyske slagtesvinemarked. I øjeblikket mangler der impulser på efterspørgselssiden, som endnu heller ikke kommer i forbindelse med grillaktiviteter på grund af det skiftende vejr.  I Frankrig steg noteringen med cirka en cent på grund af det lave udbud af slagteklare grise og den gode efterspørgsel fra slagterierne," vurderer Markus Fiebelkorn.

Udbuddet af kød i Italien er faldet, men færre slagtedage og den fortsat svage efterspørgsel i restaurationsbranchen betød, at priserne faldt med én cent.

Europæiske svinepriser stabiliserer sig - Spanien stikker af

Stigende salgspriser får kreaturslagteri til at hæve notering

Spaniens svinenotering løber fra resten af Europa 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også