Stigende salgspriser får kreaturslagteri til at hæve notering

En gunstig situation med stigende salgspriser på det europæiske marked betyder, at Himmerlandskøds leverandører vil få flere penge for sine kreaturer.
Foto: Himmerlandskød, PR-foto
Foto: Himmerlandskød, PR-foto

Der er blevet skabt en ubalance i udbud og efterspørgsel, og det kommer Himmerlandskøds leverandører til gavn.

Det privatejede kreaturslagteri hæver sin notering i alle kategorier med 20 øre pr. kg. for den kommende måned, da en stigende efterspørgsel på okse- og kalvekød har resulteret i prisstigninger på det europæiske marked.

Det skriver selskabet i sin ugentlige markedsberetning.

"Påsken venter rundt om hjørnet, og på hjemmemarkedet er der stadig en god efterspørgsel på hakket oksekød og hverdagsudskæringer. Der er ligeledes en større interesse for de dyrere udskæringer, drevet af den kommende påskehandel, der ventes at nå et bedre niveau end sidste år med større kampagner for perioden til detailhandlen," skriver selskabet i markedsberetningen.

Himmerlandskød kunne for nylig præsentere sit regnskab for 2020, hvilket bød på rekordmange slagtninger gennem året. Slagteantallet steg med 6 pct. til 110.000, mens landsslagtningerne gik tilbage med 5,1 pct.

Det gav udslag på top- og bundlinje, hvor omsætningen steg til 888,7 mio. kr. På bundlinjen lød resultatet på 30,4 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også