Firstfarms ser omsætning falde men løfter bundlinje en smule

Den danske landbrugskoncern Firstfarms, der år for år øger sine aktiviteter i udlandet, leverede stabile resultater i 2020 og forventer et nyt "robust" år.
Foto: PR Firstfarms
Foto: PR Firstfarms
AF RITZAU FINANS

Firstfarms måtte i 2020 se sin omsætning falde, mens bundlinjen landende en smule bedre end i 2019.

Det fremgår at selskabets årsregnskab, hvori Firstfarms samtidig har udstukket forventningerne til 2021. Her ventes et Ebitda-resultat på niveau med 2020.

Selskabet fremhæver, at året bød på vanskelige markedsvilkår med blandet andet tørke, lave svinepriser og ikke mindst afledte effekter af coronpandemien

"Firstfarms opvejede dog disse udfordringer ved blandt andet at præstere en meget høj effektivitet i produktionen, ved et succesfuldt, planlagt jordsalg og via et opkøb i Rumænien, som styrkede såvel resultatet som egenkapitalen," skriver selskabet i regnskabet.

Firstfarms realiserede en omsætning på 312,6 mio. kr. mod 328,1 i 2019. Resultatet før skat endte på 31,4 mio. kr., hvilket var en stigning sammenlignet med de 29 mio. kr., selskabet tjente året forinden.

Derudover opnåede Firstfarms et Ebitda-resultat i niveauet 100,2 mio. kr. og Ebit-resultat på 54 mio. kr.

Firstfarms venter i 2021 et Ebitda-resultat i niveauet 85-115 mio. kr. og et Ebit-resultat i niveauet 35-65 mio. kr.

"Vi forventer, at 2021 bliver et indtjeningsmæssigt acceptabelt og stabilt år med en mindre vækst i vores resultatskabelse. For alle produktionsgrene forventes et robust år med uændrede priser på niveau med de gennemsnitlige opnåede priser i 2020," fremgår det af regnskabet.

Selskabet fremhæver derudover, at det er opmærksom på, at omverdenen i stigende grad stiller krav til mere bæredygtig udvikling inden for jordbrug og fødevarer. Firstfarms har derfor i gang sat flere aktiviteter, der skal sikre en mere bæredygtig virksomhed fremadrettet.

Firstfarms steg i onsdagens aktiehandel med 0,9 pct. til 67,80 kr.

Lensgreve køber sig ind i grovvareselskabers rugeri 

Firstfarms gennemfører endnu en tranche af jordsalg

Firstfarms ansætter ny økonomidirektør 

Firstfarms får driftsresultat på 100 millioner 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også