AgriWatch

Firstfarms gennemfører endnu en tranche af jordsalg

Aftalen er gennemført med baggrund i en betinget salgsaftale på samlet 1.675 hektar jord i Vestrumænien

"Jeg er tilfreds med, at vi har realiseret næste etape af salget af jorden i Vestrumænien. Vi får realiseret og synliggjort en del af merværdierne fra vores jordportefølje og dermed vores reelle egenkapital," udtaler administrerende direktør i Firstfarms, Anders H. Nørgaard, i meddelelsen. | Foto: Firstfarms/PR

Firstfarms har onsdag gennemført den tredje tranche af et samlet salg af 1675 hektar jord i Vestrumænien. Den tredje runde udgør 77 hektar og dermed er afhændelsen af i alt 933 hektar af den totale transaktion fuldendt.

Det fremgår af en melding fra Firstfarms.

Salget af de 77 hektar onsdag er sket til 4 mio. kr. med en avance på 2 mio. kr. Den samlede pris for alle 1675 hektar er på 85 mio. kr.

Når hele transaktionen er tilendebragt "over de kommende ni måneder", vil det have sikret en EBIT-avance på 40 mio. kr. Heraf vedrører halvdelen regnskabsåret 2020, mens 20 mio. kr. altså vil falde i dette år.

"Jeg er tilfreds med, at vi har realiseret næste etape af salget af jorden i Vestrumænien. Vi får realiseret og synliggjort en del af merværdierne fra vores jordportefølje og dermed vores reelle egenkapital," udtaler administrerende direktør i Firstfarms, Anders H. Nørgaard, i meddelelsen.

Dansk kvægbestand er uændret: Mælkeproduktion stiger

Lensgreve køber sig ind i grovvareselskabers rugeri 

Mere fra AgriWatch

Officielt: Her er USA's nye landbrugsminister "Mr. Monsanto"

Han sad alle otte år under Barack Obama og er nu kørt i stilling til at gøre det samme for Joe Biden. USA's nye landbrugsminister Tom Vilsack har allerede meldt ud, at han vil følge Bidens fokus på klimaet. Ministeren har dog også nogle kritikpunkter, hvorpå han skal vise sit værd.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch