AgriWatch

Firstfarms gennemfører endnu en tranche af jordsalg

Aftalen er gennemført med baggrund i en betinget salgsaftale på samlet 1.675 hektar jord i Vestrumænien

"Jeg er tilfreds med, at vi har realiseret næste etape af salget af jorden i Vestrumænien. Vi får realiseret og synliggjort en del af merværdierne fra vores jordportefølje og dermed vores reelle egenkapital," udtaler administrerende direktør i Firstfarms, Anders H. Nørgaard, i meddelelsen. | Foto: Firstfarms/PR

Firstfarms har onsdag gennemført den tredje tranche af et samlet salg af 1675 hektar jord i Vestrumænien. Den tredje runde udgør 77 hektar og dermed er afhændelsen af i alt 933 hektar af den totale transaktion fuldendt.

Det fremgår af en melding fra Firstfarms.

Salget af de 77 hektar onsdag er sket til 4 mio. kr. med en avance på 2 mio. kr. Den samlede pris for alle 1675 hektar er på 85 mio. kr.

Når hele transaktionen er tilendebragt "over de kommende ni måneder", vil det have sikret en EBIT-avance på 40 mio. kr. Heraf vedrører halvdelen regnskabsåret 2020, mens 20 mio. kr. altså vil falde i dette år.

"Jeg er tilfreds med, at vi har realiseret næste etape af salget af jorden i Vestrumænien. Vi får realiseret og synliggjort en del af merværdierne fra vores jordportefølje og dermed vores reelle egenkapital," udtaler administrerende direktør i Firstfarms, Anders H. Nørgaard, i meddelelsen.

Dansk kvægbestand er uændret: Mælkeproduktion stiger

Lensgreve køber sig ind i grovvareselskabers rugeri 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch