AgriWatch

Landbrugets fonde brugte tre procent på plantebaserede fødevarer i 2019

Radikale mener, der skal bruges flere penge på udvikling af plantebaserede fødevarer.

Foto: Patrick Pleul/AP/Ritzau Scanpix

I 2019 sendte fondene i landbruget tre pct. af midlerne mod projekter med plantebaserede fødevarer. Midlerne er på omkring 0,5 mia. kr, som kommer fra statskassen. I alt findes der 14 fonde, der støtter landbrug i Danmark.

I promilleafgiftsfonden blev kun 0,2 pct. af midlerne brugt til udvikling og forskning af projekter med planter.

Det skriver DR.

Zenia Stampe fra Radikale Venstre peger på, at der kan laves en ny fond, så flere penge kan gå til forskning på området.

"Jeg tror, at flere søger, hvis der er øremærket penge, og hvis der er en fond med særlig kompetence på det her område. Jeg ved, der er mange derude med gode projekter, så pengene skal nok blive afsat," siger hun til mediet.

Formand for Promilleafgiftsfonden hæfter sig ved, at alle projekter kan søge.

"Vi opfordrer alle, som mener, at de har relevante projekter, til at ansøge fonden. Kun på den måde får vi et bredt og kvalificeret ansøgerfelt," skriver Michael Brockenhuus-Schack i et skriftligt svar til DR.

Tysklands største slagteri vil øge sin planteproduktion

Grøn omstilling skaber optimisme hos kartoffelmelsfabrik

Danone vil sælge andel af kinesisk mejeriselskab 

Mere fra AgriWatch

Dansk foodtech sidder fast i affyringsrampen - der er brug for flere stjerneskud

MAD FOR MILLIARDER: Mangel på visioner, penge eller ideer? Det halter med at skabe fødevare- og landbrugsaktører med globalt potentiale herhjemme, når man måler det op mod et iværksætterland som Israel. Food & Bio Cluster ser klare mangler i investormiljøet, mens Vækstfonden efterlyser flere gode ideer - så kommer pengene også.

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Det er med ”stor ærgrelse”, at Arlas formand kan konstatere, at fem repræsentantskabsmedlemmer vil tage retssagen om krav om indsigt til landsretten, efter byretten har afsagt dom til mejerikoncernens favør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch