Grøn omstilling skaber optimisme hos kartoffelmelsfabrik

Et globalt fokus på bæredygtighed får direktør for kartoffelmelsfabrikken KMC til at håbe på et øget salg i fremtiden.
Foto: Janus Engel
Foto: Janus Engel

Kartoffelmelsfabrikken KMC eksporterer i dag sine produkter til 80 lande, men i fremtiden kan salget til omverden blive endnu større.

Det mener selskabets adm. direktør Jesper Burgaard, der påpeger, at den grønne omstilling vil skalere KMC's nuværende produkter, skriver Børsen.

Det øget fokus på bæredygtighed kommer blandt andet til udtryk hos KMC's franske kunder, der i dag skal offentliggøre sine produkters CO2-aftryk.

"Jeg tror, mange ser det som noget administrativt bøvl. Men i og med at vores produkter er med til at reducere vores kunders klimaaftryk, så er jeg sikker på, at det ender med at blive en fordel for os," siger Jesper Burgaard til mediet.

I 2020 erstattede KMC 23.500 ton animalske proteiner med kartoffelstivelse, og i sæsonen 2024/25 vil selskabet erstatte 39.000 ton animalske proteiner med sine plantebaserede alternativer.

I det seneste regnskab for 2019/20 kunne KMC præsentere et rekordregnskab, hvor omsætningen rundede 2 mia. kr. Det var en stigning på 23 pct. sammenlignet med året forinden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Jord og handler med landbrugsejendomme til en værdi på over 5 mio. kr registreres i listen, når de bliver tinglyst. | Foto: Aleksander Klug

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter