Martin Lund Madsen rykker alle sine selskaber til ny kommune

Billund Kommune bliver fremover hjem for svineproducent Marin Lund Madsens selskaber, der er rykket fra Esbjerg Kommune.
Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

Svineproducent Martin Lund Madsen har flyttet alle sine selskaber til Billund Kommune.

Det skriver Jydskevestkysten.

Ind til nu har de fleste af hans selskaber haft hjemme på ejendommen Ny Endrupholm i Esbjerg Kommune, men ifølge mediet er adresserne skiftet ud med det, der i Vestjyllands kaldes "Lille Amalienborg". Det er altså er placeret Billund Kommune.

Svineproducenten købte for et par år siden "Lille Amalienborg", som bedriften Hedegaard kaldes. Martin Lund Madsen har ikke ønsket at kommentere sin flytning over for avisen. Bedriften, som Martin Lund Madsen købte efter en konkurs bestod af 926 hektar og en slagtesvinsprodukion på 25.000-30.000 årligt, samt en produktion af årssøer og smågrise på 2.100.

Det er nu herfra, at selskabet MLM Group fremover drives. Den sydvestjyske svineproducent har omkring 8000 søer, 2500 hektar og producerer 236.000 slagtesvin om året.

MLM Group, der driver otte forskellige virksomheder inden for landbrug og svineproduktion, leverede i 2019 et overskud på 73 mio. kr. mod 6 mio. kr. i 2018. Regnskabet for 2020 er endnu ikke offentliggjort, men det ventes at ske inden længe.

Bruttofortjenesten i 2019 steg ligeledes også voldsomt for MLM Group og blev næsten tredoblet fra 56 mio. kr. i 2018 til 156 mio. kr. i 2019. Omsætningen endte i 2019 på 305 mio. kr. En stigning på 86 pct. sammenlignet med året før.

Silo-udvidelse hos stor svineproducent skal omkring byråd

Kommune giver miljøgodkendelser til stor slagtesvineproducent trods indsigelser

Danmarks største svineproducent leverer stort overskud 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også