Vejsag har kostet kommune millioner

Over det seneste år har sagen mod landmand Martin Lund Madsen kostet Vejen Kommune over fire millioner kroner.
Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
AF TV SYD VIDEREFORMIDLET AF RITZAU

Siden landmand Martin Lund Madsen spærrede Skovgårdsvej i Vejen med sand og bigballer den 22. oktober 2018, har kommunen brugt tæt på 4,1 millioner kroner på sagen. Det viser en aktindsigt, TV SYD har søgt hos kommunen.

"Det er frygtelig mange penge, men i retssamfundet kan man protestere, og kommunen har ikke ansat jurister til sagen, så vi har brug for at bruge eksterne jurister," siger Vejens Borgmester Egon Fræhr til TV SYD.

Langt de fleste omkostninger er gået til advokater og juridisk rådgivning. Derudover er der brugt omkring 140.000 kroner til mandskab og materialer i forbindelse med selve vejspærringerne.

Det er ifølge borgmesteren sagens lange forløb, der har skruet omkostningerne op.

"Det er generelt et problem, at retssager, anker og protester tager så lang tid i Danmark, men omvendt så er det prisen for vores retssamfund," siger Egon Fræhr.

Selvom de eksterne omkostninger i forbindelse med sagen går langt over en almindelig ekspropriation, så har kommunen ikke haft større interne udgifter i sagen.

"Vi laver omkring 20 ekspropriationer om året, og har medarbejdere klar til at håndtere det. Det er først, når vi skal ud og have flere jurister inde over, at det koster," siger Egon Fræhr.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af TV SYD.)

Landmand har genåbnet omstridt vej

Martin Lund Madsen taber milliondyr sag mod kommune og opgiver vejstrid 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også