AgriWatch

Danmarks største svineproducent leverer stort overskud

Overskuddet for Danmarks største svineproducent, Martin Lund Madsen, blev mere end ti gange så stort i 2019 sammenlignet med året før.

Foto: Christer Holte

MLM Group, der driver otte forskellige virksomheder inden for landbrug og svineproduktion, leverede i 2019 et overskud på 73 mio. kr. Det var 6 mio. kr. i 2018.

Bruttofortjenesten i 2019 steg ligeledes også voldsomt for MLM Group og blev næsten tredoblet fra 56 mio. kr. i 2018 til 156 mio. kr. i 2019. Omsætningen endte i 2019 på 305 mio. kr. En stigning på 86 pct. sammenlignet med året før.

"Det har været et rigtigt godt år. Selv om vi først mod slutningen af året har fået færdiggjort de sidste større investeringer, så slår det igennem, at vi har hele kæden med so-hold, smågrise og slagtegriseproduktion. Nu skal vi have fokus på at bruge de gode priser på grisekød til at konsolidere og udvikle virksomheden, så vi står endnu stærkere den dag, hvor det vender igen," siger Martin Lund Madsen i en pressemeddelelse.

MLM Groups driftsresultat (Ebitda) gik fra 29 mio. kr. i 2018 til 121 mio. kr. i 2019.

Store investeringer

MLM-group A/S løftede I 2019 antallet af producerede grise med 30 pct., hvilket har været stærkt medvirkende til at øge omsætningen. 

I løbet af året blev der investeret 73 mio. kr. på tværs af virksomheden. I 2018 investerede koncernen for over 202 mio. kr.

De væsentligste investeringer i 2019 har ifølge meddelelsen været en generel optimering af produktionssystemerne, samt byggeri af en ny klimastald med 17.000 stipladser og køb af omkring 200 hektar jord, skriver virksomheden i meddelelsen.

"Helt grundlæggende handler det om at udvikle og optimere produktionen, men det er faktisk lige så vigtigt for mig, at vi er en attraktiv arbejdsplads for vores ca. 90 medarbejdere. Når de har en hverdag hvor tingene fungerer, så giver det ikke bare arbejdsglæde, det smitter faktisk også af på vores resultater hele vejen gennem produktionen," siger Martin Lund Madsen i meddelelsen.

"Skaleret helt rigtigt"

Egenkapitalen for MLM Group endte i udgangen af 2019 på 190 mio. kr. Selv om svinenoteringen ser ud til at fortsætte i sit høje niveau i 2020, så påpeger Martin Lund Madsen, at produktionen har nået en umiddelbar passende størrelse.

"Vi har ikke umiddelbart planer om at investere i større skala i år. Vi har nået en størrelse, hvor de forskellige dele af vores produktion er skaleret helt rigtigt i forhold til hinanden. Det giver en stærk sammenhængskraft i vores produktion, og det giver os i mine øjne det rigtige afsæt til at fortsætte udviklingen af virksomheden. Vores primære fokus de kommende år bliver at konsolidere virksomheden og på den måde være med til at sikre danske arbejdspladser både hos os selv, hos vores leverandører og ikke mindst på slagterierne," siger Martin Lund Madsen i meddelelsen.

Ved udgangen af 2019 foregik over 85 procent af MLM Groups produktion i ejede faciliteter. For tre år siden var det tilsvarende tal under 50 procent ifølge pressemeddelelsen.

De langfristede og kortfristede gældsforpligtelser i firmaet blev begge forøget i 2019 til henholdsvist knap 408 mio. kr. og næsten 156 mio. kr.

MLM Group har 8000 søer, 2500 hektar og producerer 236.000 slagtesvin om året. Koncernen eksporterer ikke smågrise, og alle grise slagtes ved Danish Crown.

AgriWatch har uden held forsøgt at få yderligere kommentarer fra Martin Lund Madsen.

Sønner træder ind i bestyrelsen hos Danmarks største svineproducent 

Vejsag har kostet kommune millioner 

Landmand har genåbnet omstridt vej  

Mere fra AgriWatch

Oksekødsfesten er slut: Nu falder noteringen

Efterspørgslen på oksekød har været faldende de sidste par måneder, hvilket skyldes høje priser i supermarkederne. Prisudviklingen på især hverdagsprodukter trækker Danish Crowns notering ned.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch