Styrelse har begyndt udbetalingen af erstatning til minkavlerne

650 minkavlere får i disse uger udbetalt forskuddet på erstatning for skind af Fødevarestyrelsen. I slutningen af februar vil tempobonussen også blive udbetalt.
Foto: Mads Claus Rasmussen
Foto: Mads Claus Rasmussen

Efter regeringen beordrede alle mink i Danmark aflivet i november, er forskuddet på erstatning nu på vej ud til de første minkavlere.

Således startede Fødevarestyrelsen udbetalingen til 650 minkavlere i zone 1 og 2 i februar. Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

"Den første del af erstatningen til minkavlerne, nemlig forskud på skinderstatningen har nu været forbi EU-Kommissionen, og bekendtgørelsen er trådt i kraft, så nu kan vi begynde på udbetalingerne. Det er en kæmpe opgave, vi står over for i de kommende måneder. Vi vil gøre vores bedste for at sikre, at avlerne får de udbetalinger, de har krav på, og at det sker hurtigst muligt," siger Nikolaj Veje, direktør i Fødevarestyrelsen.

Samtidig siger Fødevarestyrelsen, at udbetalingerne af tempobonussen vil starte i slutningen af februar.

Når minkavlere i zone 1 og 2 har fået sit forskud på erstatningen, vil avlere i zone 3 herefter få sit beløb udbetalt.

For at behandle sagerne har Fødevarestyrelsen rustet sig med nye ansættelser og oplæring af sagsbehandlere.

Erstatningsaftalen, som faldt på plads den 25. januar, sender i alt op til 18,8 mia. kr. i erstatninger tilbage til minkavlere og følgeerhverv.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også