AgriWatch

Styrelse har begyndt udbetalingen af erstatning til minkavlerne

650 minkavlere får i disse uger udbetalt forskuddet på erstatning for skind af Fødevarestyrelsen. I slutningen af februar vil tempobonussen også blive udbetalt.

Foto: Mads Claus Rasmussen

Efter regeringen beordrede alle mink i Danmark aflivet i november, er forskuddet på erstatning nu på vej ud til de første minkavlere.

Således startede Fødevarestyrelsen udbetalingen til 650 minkavlere i zone 1 og 2 i februar. Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

"Den første del af erstatningen til minkavlerne, nemlig forskud på skinderstatningen har nu været forbi EU-Kommissionen, og bekendtgørelsen er trådt i kraft, så nu kan vi begynde på udbetalingerne. Det er en kæmpe opgave, vi står over for i de kommende måneder. Vi vil gøre vores bedste for at sikre, at avlerne får de udbetalinger, de har krav på, og at det sker hurtigst muligt," siger Nikolaj Veje, direktør i Fødevarestyrelsen.

Samtidig siger Fødevarestyrelsen, at udbetalingerne af tempobonussen vil starte i slutningen af februar.

Når minkavlere i zone 1 og 2 har fået sit forskud på erstatningen, vil avlere i zone 3 herefter få sit beløb udbetalt.

For at behandle sagerne har Fødevarestyrelsen rustet sig med nye ansættelser og oplæring af sagsbehandlere.

Erstatningsaftalen, som faldt på plads den 25. januar, sender i alt op til 18,8 mia. kr. i erstatninger tilbage til minkavlere og følgeerhverv.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch