Ny landbrugsminister lukker ned for minksag

Rasmus Prehn vil af principielle grunde ikke længere svare på spørgsmål i minksagen. Udvalgsformand kritiserer beslutningen.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Den nye landbrugsminister Rasmus Prehn (S) gør som ministerkollegaen Nick Hækkerup og lukker ned for minksagen, som Miljø- og Fødevareudvalget løbende har spurgt ind til.

"Jeg har stor forståelse for, at der er tale om en sag, som påkalder sig stor politisk interesse, og hvor udvalget naturligt har et ønske om at stille regeringen spørgsmål. Indtil de nærmere rammer for og afgrænsning af den kommende kommissionsundersøgelse er faldet på plads, finder jeg – som det er sædvanligt og naturligt, når der gennemføres en sådan uafhængig undersøgelse eller er udsigt hertil – imidlertid af principielle grunde ikke anledning til at besvare spørgsmål om sagen," skriver ministeren til udvalget.

Formanden for udvalget, Rene Christensen (DF) er langt fra tilfreds med ministeren, fortæller han til Landbrugsavisen.

"Det er fair nok, at vi ikke kan hive dem i samråd og udspørge dem, mens kommissionen undersøger sagen - men den kører jo slet ikke endnu. Der er ikke engang vedtaget lovgivning bag at kunne nedsætte en granskningskommission," skriver han.

Partier kalder regeringens nye dyrevelfærdsregler for skuffende 

Ny landbrugsminister beretter om "choktilstand"

Borgmestre vil droppe miljøtjek for at få mink op hurtigt 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også