AgriWatch

Organisation politianmelder arbejde med aflivning af mink

Dyrenes Beskyttelse politianmelder forhold på video, der viser ukorrekt aflivning af mink.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En video, der det seneste døgn har floreret på sociale medier, viser, hvordan Fødevarestyrelsens medarbejdere fejler i deres aflivning af minkene, har fået Dyrenes Beskyttelse til at reagere kraftigt.

Organisationen kalder arbejdet på videoen for dyremishandling.

"Dyrenes Beskyttelse fordømmer den anvendte metode, som anses som værende i strid med Dyreværnsloven, og derfor anmelder de sagen til politiet," skriver organisationen i en meddelelse.

"Det er fuldstændig utilstedelige billeder, vi er vidne til. Det er hjerteskærende, og det må simpelthen ikke ske. Dyreværnsloven siger, at den, der vil aflive et dyr, skal sikre sig, at dyret aflives så hurtigt og så smertefrit som mulig. Det er ikke det, jeg ser her. Jeg er dybt rystet," siger Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse i meddelelsen.

Dyrenes Beskyttelse har siden søndag modtaget mange henvendelser fra bekymrede borgere, der også har anmeldt videoen til politiet. Dyrenes Beskyttelse tager nu kontakt til Fødevarestyrelsen for at sikre, at regler om korrekt aflivning bliver overholdt.

Venstre vil ikke støtte hastebehandling om aflivning af mink

Blå partier kritiserer masseaflivning af mink uden lov 

Pressede minkavlere får tilbud om krisehjælp 

Mere fra AgriWatch

Statslig landbrugsfond tabte knap 100 millioner sidste år

”Vanvittigt dårligt bytteforhold” i flere projekter verden rundt, bærer skylden for, at fonden Danish Agribusiness Fund, der har pensionskasser af staten som bagmænd til at nedjustere. Kendt svineprojekt i Kina fik ekstra lån, fortæller direktør.

Kornpriserne hamrer op efter opsigtsvækkende prognose

En prognose fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer, at den globale kornhøst vil falde 28 mio. tons. Samtidig begrænser Indien eksport af hvede. Det får priserne til at stige eksplosivt til det højeste niveau nogensinde. (Opdateres)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch