Venstre vil ikke støtte hastebehandling om aflivning af mink

Formanden for Venstre kalder sig rystet over regeringens ageren i sagen om aflivning af alle danske mink. Partiet vil ikke stemme for en hastelovgivning, melder han.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
AF RITZAU OG THOMAS MØRCH

Det største oppositionsparti Venstre vil ikke bakke op om en hastelovgivning, der skal give regeringen lovhjemmel til at aflive alle landets mink.

Det skriver TV2.

"Jeg er ret rystet over regeringens ageren. At man giver en alvorlig ordre, at man sætter gang i aflivningen uden at have styr på erstatningen og endelig må jeg jo sige, at der henover weekenden er rejst massiv tvivl om, hvorvidt beslutningen er den rigtige," siger Jakob Ellemann-Jensen, formand for Venstre, til TV2.

Han fortæller, at der "under ingen omstændigheder" vil blive vedtaget en lov på en eftermiddag.

Regeringen har bedt partierne svare på, hvorvidt de vil støtte behandlingen af lovgivningen allerede mandag klokken 14.00.

Der er dog først indkaldt til møde mandag klokken 15.30.

"Det vil sige, at de spørgsmål, jeg rejser nu, havde jeg tænkt mig at rejse overfor regeringen klokken 15.30, men det får jeg ikke lejlighed til. Så hvis man ønsker et svar klokken 14.00, så kan de få det allerede nu. Svaret er nej," siger Venstre-formanden.

Det kræver særlig stor opbakning i Folketinget at gennemføre en hastebehandling af et lovforslag. Det kræver, at mindst tre fjerdedele af medlemmerne tilslutter sig.

Foruden Vesntre har også Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Ny Borgerlige meldt ud, at de ikke støtter hastelovgivningen. Det betyder, at der ikke er tre fjerdedele i Folketinget, der bakker op om lovændringen, som det ser ud nu.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også