AgriWatch

Danmark får flere landbrug med præcisionsteknologi

Særlig vækst i intelligente marksprøjter står bag fremgangen i præcisionsteknologien i dansk landbrug.

Foto: Peter Hove Olesen/Politiken/Ritzau Scanpix

Andelen af landbrug, der bruger præcisionsteknologi, steg fra 28 pct. i 2019 til 35 pct. i 2020. Væksten skyldes især sektionsstyring af marksprøjter og andet udstyr, som steg fra 14 pct. til 21 pct.

Det skriver Danmarks Statistik.

Præcisionslandbrug indebærer brug af data fra satellitter og sensorer til mere nøjagtig kørsel og målrettet tildeling af gødning med videre.

i 2018 var andelen af landbrug med præcisionsteknologi på 23 pct.

Generelt fremmer udskiftning af landbrugsmaskiner brugen af præcisionsteknologi, men specielt nyanskaffelser af marksprøjter kan være en følge af de senere års lovgivning om brug af sprøjtemidler, vurderer Danmarks Statistik.

Landbrug med præcisionsteknologi, dyrkede 70 pct. af landbrugsarealet i 2020 mod 66 pct. i 2019. Arealet, som dyrket med præcisionsteknologi var i gennemsnit 174 hektar mod 87 hektar blandt alle landbrug i 2020.

Ifølge Danmarks Statistik bruger 60 pct. af landmænd under 40 år præcisionsteknologi mod 35 pct. af alle landmænd.

Men for 55 pct. af landmændene, som ikke bruger præcisionsteknologi, nævner, at omkostningerne i forhold til forventet gevinst er for store.

Producent af præcisionslandbrug opkøber svensk samarbejdspartner

Planteværnsindustri forpligter sig til klimaneutral fremtid med seks løfter

Dansk-indisk startup vil "overtage verdensherredømmet" med jordens blodprøve 

Mere fra AgriWatch

Dansk foodtech sidder fast i affyringsrampen - der er brug for flere stjerneskud

MAD FOR MILLIARDER: Mangel på visioner, penge eller ideer? Det halter med at skabe fødevare- og landbrugsaktører med globalt potentiale herhjemme, når man måler det op mod et iværksætterland som Israel. Food & Bio Cluster ser klare mangler i investormiljøet, mens Vækstfonden efterlyser flere gode ideer - så kommer pengene også.

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Det er med ”stor ærgrelse”, at Arlas formand kan konstatere, at fem repræsentantskabsmedlemmer vil tage retssagen om krav om indsigt til landsretten, efter byretten har afsagt dom til mejerikoncernens favør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch