AgriWatch

Ejer afskriver bornholmsk kødprojekt

Det har været svært få gang i produktionen på Det Bornholmske Kødmageri i Hasle. Aktiviteterne blev i første omgang indstillet i 2015 – nu er håndklædet kastet i ringen.

(Illustration / Arkiv) | Foto: Finn Frandsen

Det var med en drøm om at etablere en kødvirksomhed til forarbejdning og udskæring af svinekød, da landmand Karsten Wersth fra Østermarie på Bornholm i 2014 købte Bornpoultry – virkeligheden blev dog en anden.

Det fortæller han til Bornholms Tidende, hvor landmanden samtidig løfter sløret for nogle af udfordringerne, som fulgte, da han grundlagde Det Bornholmske Kødkompagni. Virksomheden lukkede sine aktiviteter i 2015, og i dag leder Karsten Wersth bare efter en lejer – og på sigt en køber – til lokalerne.

"Jeg investerede en hel del penge i det. Det tab har jeg nu afskrevet over nogle år, mens jeg har håbet på, at der ville komme nogle, der var interesserede i at lave noget i lokalerne. Der er produktionslokaler på 400 kvadratmeter, som er klar til at bruge til fødevareproduktion med udsugning, kølerum og fryserum," siger Karsten Westh til avisen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie, FødevareWatch.

Bornholmsk minkformand: Drastiske midler de tager i brug

Projekt får millionbevilling til grønne proteiner i fødevarer

Viceformand er idømt bøde for ulovlig brug af sprøjtemiddel 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch