EU-politiker vil have fælles beredskabsplan for afrikansk svinepest

EU skal lave en beredskabsplan for at undgå udbrud af afrikansk svinepest, mener Venstres parlamentariker Asger Christensen.
Foto: PR-foto
Foto: PR-foto

Venstres Asger Christensen, der selv er landmand og sidder i EU-Parlementet, er ikke tilfreds med den europæiske indsats, der skal forhindre flere udbrud af afrikansk svinepest.

Han vil have EU mere på banen. Det skriver JydskeVestkysten.

"Det er Europa-Kommissionen, som har ansvaret for at stoppe spredningen på EU-niveau, og denne har udgivet en række anbefalinger til at håndtere smitten, som både beskriver, hvad enkelte landmænd og medlemslande bør gøre. Men det er ikke nok," siger Asger Christensen til avisen og peger på, at der skal laves en beredskabsplan, som EU har for andre sygdomme herunder mund- og klovsyge.

Han vil stille en række spørgsmål til EU-Kommissionen om, hvordan det kan undgås, at svinepesten spredes rundt i resten af Europa.

Der er bekræftet 70 tilfælde af afrikansk svinepest blandt døde vildsvin i den tyske delstat Brandenburg. Også Polen har været meget ramt af sygdommen i de seneste år, ligesom Belgien har haft udbrud.

EU nærmer sig ny klimaaftale med flere landbrugsaftryk

Antallet af fuldtidsbedrifter i dansk landbrug tog nyt dyk i 2019 

Dansk landmand i EU får post i nyt udvalg 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også