AgriWatch

Dyrechauffører truer med strejke denne måned

Dyretransportører føler sig ikke hørt i en langvarig debat om transporterne af dyr, og nu varsler de strejke.

Foto: Carsten Andreasen/Ritzau Scanpix

28. oktober kan være dagen, hvor dyretransporter står stille på landevejene. Det er nemlig den dag, hvor landets chauffører varsler strejke.

Det er især bøderne til chauffører, der vækker utilfredshed.

Det skriver Avisen Danmark,

"Der kan være så mange skader, vi ikke kan se med det blotte øje, når dyrene bevæger sig i en stor flok ind i lastbilen. Det kan være et gammelt brud på et ben eller betændelse i et led," siger dyretransportchaufførernes talsmand Torben Grønhøj Jensen, der lige nu har to sigtelser imod sig, til avisen.

Landbrugsavisen har tidligere skrevet, at der i Folketinget er enighed om, at det er landmanden, som er ansvarlig for grisenes skader fra stald til slagteri og ikke chaufføren.

Ny aftale om kontrol af dyretransporter vil koste branchen over 200 millioner 

Tidligere har Landbrug & Fødevarer kritiseret den politiske aftale om øget kontrol af dyretransporter. Aftalen betyder, at branchen selv skal betale en del af omkostningerne, der løber op i over 200 mio. kr., lød vurderingen fra sektordirektør i L&F Svineproduktion, Christian Fink.

L&F: Intet tyder på yderligere restriktioner for smågriseeksport

Sektordirektør kalder aftale om dyretransport "kritisabel"

Mere fra AgriWatch

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede landbrugsvirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch