AgriWatch

L&F: Intet tyder på yderligere restriktioner for smågriseeksport

Der er ingen tegn på yderligere veterinærfaglige restriktioner på den danske eksport af smågrise til Tyskland efter fundet af afrikansk svinepest ved den tysk-polske grænse. Det siger Landbrug & Fødevarer efter et møde med Fødevarestyrelsen.

Foto: Joachim Adrian

Der er ingen tegn på, at fundet af afrikansk svinepest i Tyskland vil få konsekvenser for den danske eksport af smågrise til landet for nu.

Det siger Landbrug & Fødevarer efter et møde med Fødevarestyrelsen, skriver organisationen i en meddelelse.

Således vurderer veterinærdirektør i Landbrug & Fødevarer, Jens Munk Ebbesen, at der ikke kommer yderligere veterinærfaglige restriktioner for nu.

"Vi har blandt andet talt med Fødevarestyrelsen om det afgørende i at fastholde eksporten. Tyskland er et af vores vigtigste eksportmarkeder, og selvom meget er op til de tyske myndigheder, skal vi selvfølgelig gøre, hvad vi kan, for at minimere afledte konsekvenser for de danske producenter," siger Jens Munk Ebbesen i meddelelsen og fortsætter:

"Der er ikke aktuelle meldinger om et stand still, og handlen med grise er kun underlagt restriktioner i delstaten Brandenburg, som det blev meddelt tidligere. Der er intet fra de tyske myndigheder, der for nuværende tyder på yderligere veterinærfaglige restriktioner."

Landbrug & Fødevarer vil løbende have kontakt med de danske myndigheder.

Jens Munk Ebbesen roser Fødevarestyrelsen for fleksibiliteten, som kommer til udtryk ved suspenderingen af to-dages-fristen.

"Vi har heldigvis mødt forståelse for, at situationen kalder på fleksibilitet, så man kan få lavet de nødvendige ændringer af afgangstidspunkt eller rute. Samtidig opfordrer vi alle landmænd og chauffører til at tage nøje højde for den aktuelle situation i deres konkrete planlægning, for det er selvfølgelig fortsat forbudt at vende om med en læsset dyretransport, når du har passeret grænsen," siger Jens Munk Ebbesen.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch