AgriWatch

51 minkfarme er smittet med corona - 42 er under mistanke

På seks dage er der påvist smitte på ti nye minkfarme, mens antallet af mistænkte farme er steget med over 20.

Foto: FABIAN BIMMER/REUTERS/Ritzau Scanpix

Der er tirsdag konstateret smitte med coronavirus på i alt 51 danske minkfarme. Det skriver Fødevarestyrelsen på Twitter.

Desuden er 42 minkfarme under mistanke.

Torsdag i forrige uge var antallet af smittede farme 41, mens 20 var under mistanke.

Samme dag bebudede fødevareminister Mogens Jensen (S), at op mod 100 nordjyske minkbesætninger svarende til over en million dyr skal aflives.

Regeringens tiltag har vist sig at være utilstrækkelige, sagde han på et pressemøde.

"Vi har løbende iværksat initiativer for at håndtere og inddæmme smittespredningen. På baggrund af den seneste tids store stigning må vi desværre konstatere, at det ikke har været tilstrækkeligt til at forhindre fortsat smittespredning hos de nordjyske minkbesætninger," lød det.

Arbejdet går i gang onsdag på en farm i Gjøl i Nordjylland. Om det er præcis 100 besætninger, der bliver aflivet, er endnu usikkert. Tallet afhænger af udvikling i smitten.

Ifølge Fødevarestyrelsen kan aflivningen af de mange dyr komme til at tage måneder. Langt størstedelen af de smittede farme ligger i Hjørring og Frederikshavn i Nordjylland.

Mere fra AgriWatch

Kæmpe kursfald gør dansk smør og bacon dyrere

Det voldsomme kursfald på pund giver dansk fødevareindustri endnu mere modvind. Den lave pundkurs gør de danske varer dyrere i britiske butikker, hvor den høje inflation i forvejen har udhulet forbrugernes købekraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch