AgriWatch

Organisation vil styre udenom landbrugsvarer i biobrændstof

Ifølge Drivkraft Danmark skal der bruges færre råvarer og fødevarer som slagteriaffald i biobrændstofproduktionen i Danmark.

Foto: Bonnerup Claus/Ritzau Scanpix

Korn, rapsolie, slagteriaffald og palmeolie indgår i produktionen af brændstof i Danmark.

Men særligt palmeolie fører også til afskovning, og det til trods kan råvaren stadig føre til en CO2-reduktion.

Det undrer interesseorganisationen Drivkraft Danmark, der varetager lobbyopgaven for de danske brændstofselskaber. Organisationen har foreslået at stramme kravene til brændstofselskabernes CO2-udledning.

Det skriver Klimamonitor.

"Jeg vil helst ikke udtale mig om enkelte produkter, for det er vores medlemmers enkelte ansvar, men der er ingen tvivl om, at vi ikke ser palmeolie som en del af fremtidens energiforsyning," siger Jeppe Røn Hartmann, politisk chef for Drivkraft Danmark til mediet.

De væsentligste kilder til produktion af biobrændstof er rapsolie, korn, sukker, slagteriafald og affaldsprodukter fra landbruget.

Brancheforening savner afklaring om regler for biobrændstof

Dansk producent af rapskager og biodiesel runder milliardomsætning

EU's nye fødevarestrategi vil stille store krav til landbruget 

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch