Dansk udviklingsfond investerer 95 millioner i Indien

Indiske Leap India Food & Logistics, som Investeringsfonden for Udviklingslande har investeret i, er en af markedslederne inden for lagerkapacitet for korn.
Foto: Martin Lehmann/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Lehmann/Politiken/Ritzau Scanpix

Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU), der er ejet af den danske stat, investerer 95 mio. kr. i det indiske selskab Leap India Food & Logistics, der opfører lagerkapacitet til korn.

Det oplyser IFU i en pressemeddelelse.

Leap India Food & Logistics er ifølge IFU en af markedslederne på området for lagerkapacitet til korn. Det har fået stort fokus fra regeringen, da det anslås, at ca. 40 pct. af Indiens kornproduktion går tabt hvert år, fordi det ofte opbevares under åben himmel.

"Vi indgår et partnerskab med en stærk lokal virksomhed og en ligesindet investor (Neev Fund, red.), og vi har opnået en aftale med et attraktivt forhold mellem afkast og risiko samt et stort impact. Det er et godt match med vores strategi," siger Deepa Hingorani, IFU's chef for Sydasien, i meddelelsen.

Af meddelelsen fremgår det, at det statsejede selskab Food Corporation of India (FCI) udbyder opførelsen af mere end 200 moderne lagerterminaler med en samlet kapacitet på 10 mio. tons, hvilket samlet forventes at løbe op i mere end 10 mia. kr. i investeringer.

Leap India Food & Logistics har indtil nu vundet syv udbud fra FCI med en samlet kapacitet på 350.000 tons. Målet for selskabet er 700.000 tons.

Leap Indias første lagerfacilitet kommer i drift senere i år. De enkelte lagerfaciliteter består af stålsiloer og supplerende infrastruktur såsom veje og jernbaner. Hver facilitet har en kapacitet på 50.000 tons, og driften baseres på en 30-årig lejekontrakt med FCI med garanteret lejebetaling uanset kapacitetsudnyttelse.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også