AgriWatch

Amerikansk ethanol-mål er godt nyt for Novozymes

USA annoncerede torsdag et mål om, at biobrændstof skal udgøre 30 pct. af landets brændstof til transport i 2050. "Vi er spændte og ivrige," lyder det fra chef i Novozymes, der leverer enzymer til fremstilling af biobrændstof.

Foto: Lars Just

Det amerikanske landbrugsministerium annoncerede torsdag mål om, at biobrændstof skal udgøre 30 pct. af landets brændstof til transport i 2050.

Det skriver Fox Business.

Det er positiv melding for ethanolindustrien i USA, herunder et selskab som danske Novozymes, der leverer enzymer til processen med at omdanne cellulose til biobrændstof.

I øjeblikket udgør andelen af biobrændstof omkring 10 pct. af brændstof til transportsektoren.

Meldingen vækker glæde hos chefen for Renewable Fuels Association, Geoff Cooper, som i en udtalelse siger, at ethanolindustrien er klar til at møde målene.

"Med ethanol behøver vi ikke vente og håbe på store teknologiske eller økonomiske gennembrud; brændstoffet er tilgængeligt nu til en lav pris til at drive dekarbonisering af vores flydende brændstoffer."

"Amerikanske landmænd og ethanolproducenter har en lang historie med at opfylde ambitiøse mål og påtage sig skræmmende udfordringer, og vi er spændte og ivrige efter at arbejde sammen med administrationen for at gøre denne nye vision til en realitet," siger han.

Landmændene holder vejret, mens EU’s stats- og regeringschefer slås i Bruxelles 

USAs landbrugsministerium vil erstatte 30 pct. af brændstofforbruget med biobrændstof inden 2050 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch