Nordjysk minkavler mister 10.000 mink: "I det store billede er det en lille pris"

Omkring 100 nordjyske minkavlere står til at få aflivet sin besætning. Bjarne Pedersen mister 10.000 mink, men mener, at det vigtigste er at få bugt med coronavirussen.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Som følge af regeringens beslutning om at aflive besætningen på omkring 100 nordjyske minkfarme som følge af smitteudbrud af coronavirus, skal minkavler Bjarne Pedersen fra Sindal vinke farvel til fire års avlsarbejde.

Bjarne Pedersen mister sine 10.000 mink, men hvis det er nødvendigt for at få bugt med smitten, må det være sådan, siger han til Nordjyske.

"Det vigtigste lige nu er, at der bliver slået så mange dyr ned, at sygdommen ikke breder sig sydpå. Det vil være en katastrofe, hvis sygdommen kommer til at ramme andre steder i landet," siger Bjarne Pedersen til mediet.

Mindst 100 minkbesætninger skal aflives på grund af coronasmitte 

Han fik selv konstateret coronavirus i den forrige uge, og dagen efter fik hans minkbesætning også konstateret sygdommen.

Det skal være Fødevarestyrelsen, som skal slå minkene ned, mener Bjarne Pedersen.

Formand for danske minkavlere, Tage Pedersen, bakker op om regeringens beslutning om at aflive de 100 besætninger, som AgriWatch tidligere har beskrevet.

Det er en tung beslutning, regeringen har truffet, men vi bakker fuldstændig op. I de seneste uger har vi alle oplevet, at stadig flere farme i Nordjylland er blevet smittet, og ingen har kunnet forklare stigningen. Menneskers sundhed må komme først. Vi ønsker ikke som erhverv at være kilde til angst i lokalsamfundet," siger Tage Pedersen, formand for Danske Minkavlere, i en meddelelse.

Regeringens beslutning kommer efter, at 41 nordjyske minkfarme har oplevet smitteudbrud.

Omkring 1 mio. mink ventes at blive aflivet.

Danske Minkavlere bakker op om massiv aflivning af mink 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også