AgriWatch

Mindst 100 minkbesætninger skal aflives på grund af coronasmitte

Mindst 100 minkbesætninger og en million mink skal aflives efter coronasmitte på 41 minkfarme. Det oplyser fødevareminister Mogens Jensen (S) på et pressemøde. (Rettet)

Foto: PER FOLKVER

Rettet 1. oktober 2020 kl. 18.21: Det fremgik tidligere af underrubrikken, at op mod 100 millioner mink skal aflives. Det er en fejl. Tallet er en million. AgriWatch beklager.

En lang række minkbesætninger skal nu aflives.

Det oplyser fødevareminister Mogens Jensen (S) på et pressemøde torsdag aften.

41 minkfarme er lige nu konstateret smittet med coronavirus, og yderligere 20 minkfarme er under mistanke.

"Regeringen har derfor i dag besluttet, at alle smittede, alle mistænkte og alle besætninger i nærheden skal aflives," siger Mogens Jensen på pressemødet.

Ifølge Hanne Larsen, der er veterinærdirektør hos Fødevarestyrelsen, vil de nye retningslinjer formentlig betyde, at mindst 100 minkfarme og en million mink skal aflives.

Mogens Jensen fortæller på pressemødet, at regeringens tiltag desværre har vist sig utilstrækkelige. Derfor er det nu nødvendigt at handle yderligere, lyder det.

"Vi har løbende iværksat initiativer for at håndtere og inddæmme smittespredningen. På baggrund af den seneste tids store stigning må vi desværre konstatere, at det ikke har været tilstrækkeligt til at forhindre fortsat smittespredning hos de nordjyske minkbesætninger," siger Mogens Jensen.

Antallet af besætninger, der skal aflives, er endnu ukendt. Vurderingen er baseret på den nuværende situation, men afhænger af smitteudviklingen.

Det første tilfælde af coronasmitte på en minkfarm blev konstateret i midten af juni.

Regeringen er åben for at give yderligere økonomisk kompensation til minkbranchen.

"Vi vil - i dialog med erhvervet - se på, hvilke muligheder der er for at understøtte branchen. Det gælder både i forhold til ejere og medarbejdere," siger Mogens Jensen på pressemødet.

Han fortæller, at omfanget af kompensation nu skal undersøges i de relevante ministerier.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch