AgriWatch

Landmænd tager Beder-sag om kompensation videre

De fleste lodsejere i sagen om forbud mod brug af pesticider i et område i Beder syd for Aarhus har valgt at tage størrelsen af erstatningen videre til Overtaksationskommissionen.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Størstedelen af lodsejere er ikke tilfredse med erstatningen, som de fik ved taksationskommisionen i den såkaldte Beder-sag.

Kommissionen forhøjede for nyligt kommunens tilbud med 50 procent fra 6 til 9 kr. pr. kvm. Det er dog fortsat ikke fuld erstatning, og derfor vælger de fleste lodsejere altså at tage sagen videre til næste instans, som er Overtaksationskommissionen.

I sagen har Aarhus Kommune lavet forbud mod brug af pesticider i et område i Beder for områdets landmænd. Ud af de ni landmænd, som har været med i sagen, har kun et par stykker valgt at droppe sagen.

Ni landmænd får forhøjet erstatning af Aarhus Kommune

De resterende kan dog ikke slippe sagen. Aarhus Kommune har nemlig fredag også valgt at anke.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

"Jeg så gerne, at kommunen ville respektere, at der blandt lodsejerne er et par stykker som af forskellige årsager ønsker at stoppe her med Taksationskommissionens kendelser fra august. Nu er vi nødt til at behandle alle sagerne igen i Overtaksationskommissionen. Det er vi selvfølgelig også klar til, for der er fortsat ikke tilkendt fuld erstatning," siger Charlotte Bigum Lynæs, chefjurist i Landbrug & Fødevarer i meddelelsen.

Hun peger på, at der i Taksationskommissionen blev afgivet dissens. Et medlem ønskede, at erstatningen skulle være på 10,5 kr. pr. kvm. Landbrug & Fødevarer har beregnet tabet til mellem 13 og 15,5 kr. pr. kvm.

Hun uddyber om sagens videre forløb:

"Vi har tiltro til, at Overtaksationskommissionen vil gå meget grundigt til værks for at udmåle erstatningerne. I den forbindelse skal områdets forpagtningsafgifter blandt andet belyses yderligere for at vise, hvad man kan forvente at opnå for arealet omfattet af forbuddet mod konventionel drift,"siger Charlotte Bigum Lynæs i meddelelsen.

Lodsejere er klar til at trække rådmand i retten i mosesag

Lodsejere får millionerstatning efter sag mod kommune 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch