AgriWatch

Ni landmænd får forhøjet erstatning af Aarhus Kommune

Taksationskommissionen underkender Aarhus Kommune i Beder-sag, hvor ni landmænd fik påbud om ikke længere at dyrke sine marker.

Foto: Finn Frandsen

Erstatningen til ni landmænd i og omkring Beder var for lav, da Aarhus Kommune gav påbud om, at landmændene ikke længere måtte dyrke sine marker med pesticider.

Det er taksationskommissionen, der er kommet frem til denne konklusion, som betyder, at Aarhus Kommune må punge en 50 pct. større erstatning ud til de ramte landmænd, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Charlotte Bigum Lynæs, der er chefjurist i Landbrug & Fødevarer, har ført sagen for de ni lodsejere. Hun mener, at det er et skridt i den rigtige retning, men erstatningen er stadig ikke fyldestgørende.

"Kommunens vurdering lød på 6 kr. pr kvm. Den beregning forhøjer taksationskommissionen nu til 9 kr., og et medlem afgav endda dissens og vurderede erstatningen til 10,5 kr. pr. kvm. Vores egne beregninger viser tab i størrelsesordenen 13-15,5 kr. pr kvm. Vi er derfor ikke i mål, men spiller i den rigtige retning," siger Charlotte Bigum Lynæs i pressemeddelelsen.

Af den grund overvejes det nu, om sagen skal tages videre til Overtaksationskommissionen.

"Kendelsen er ikke udtryk for fuld erstatning. Vores landboforeninger, medlemmer og advokat har gjort et stort arbejde, og vores advokat anbefaler os at gå videre til overtaksation. Det skridt er en betingelse, hvis vi skal videre til domstolene, før vi opnår fuld erstatning," siger Charlotte Bigum Lynæs.

Mere fra AgriWatch

Dansk foodtech sidder fast i affyringsrampen - der er brug for flere stjerneskud

MAD FOR MILLIARDER: Mangel på visioner, penge eller ideer? Det halter med at skabe fødevare- og landbrugsaktører med globalt potentiale herhjemme, når man måler det op mod et iværksætterland som Israel. Food & Bio Cluster ser klare mangler i investormiljøet, mens Vækstfonden efterlyser flere gode ideer - så kommer pengene også.

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Det er med ”stor ærgrelse”, at Arlas formand kan konstatere, at fem repræsentantskabsmedlemmer vil tage retssagen om krav om indsigt til landsretten, efter byretten har afsagt dom til mejerikoncernens favør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch