AgriWatch

Sure landmænd slipper for sigtelser efter mose-demonstration

Selvom der var rejst sigtelser mod en gruppe lodsejere og landmænd i Lille Vildmose, der demonstrerede mod Aalborg Kommunes byggeplaner i mosen, frafalder politiet nu sigtelserne i sagerne.

Foto: Morten Langkilde/Ritzau Scanpix

Lodsejere ved Lille Vildmose var i efteråret i en ophedet konflikt med Aalborg Kommune, der var ved at etablere et naturgenopretningsprojekt på jorden. Det endte i en demonstration, hvor 200 af områdets landmænd og lodsejere deltog.

I forbindelse med demonstrationen mente kommunens folk, som stod for gravearbejdet, at demonstranterne stod i vejen for deres arbejde, og det fik ordensmagten på banen, der rejste sigtelser mod en række af landmændene.

Advokat i Lille Vildmose-sag: Kommune trak falsk EU-kort 

Men ifølge Nordjyske viser det sig nu, at Nordjyllands Politi frafalder sigtelserne. Der er tale om otte hændelser, som blev meldt til poltiiet i forbindelse med det arbejde, der blev udført som led i et naturprojekt, som lodsejerne mener er sat i gang på ulovligt grundlag.

Tidligere har lodsejerne været på banen med et sagsanlæg omkring det påståede ulovlige grundlag.

Efterdønninger af ulykke nærmer sig sin afslutning for gødningsselskab

Tysk kemivirksomhed taber omsætning i Danmark 

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch