AgriWatch

Formand for minkfodercentral forudser kraftig reduktion af avlere

Stor minkproducent og formand for Holstebro Minkfodercentral tror på en betydelig reduktion af danske minkavlere i kølvandet på årets sidste auktionen, der afholdes i september.

Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix

Mandag skød Kopenhagen Fur gang i årets næstsidste auktion, der skal forsøge at indhente noget af det tabte for de danske minkavlere, der har oplevet et katastrofalt år med lave priser og få solgte skind.

Birger Primdahl, der har stor minkproduktion og er formand for Holstebro Minkfodercentral, forudser, at mange avlere vil lukke ned, når minkene skal pelses i november.

Det skriver Børsen.

"Der vil ske en betydelig reduktion i Danmark. Men det er for tidligt at sige, om den bliver på 50 pct. eller et større eller mindre tal. Mange avlere vil først træffe deres beslutning umiddelbart før pelsning i november. Vi har i flere år ikke tjent ret mange penge for at sige det på den måde, så mange avlere er ved at være likviditetstomme. Og ikke nok med, at priserne er lave, vi har også svært ved at få solgt de skind, der udbydes. Hvis man ikke tjener penge på sine produkter, så skærer man ned," siger Birger Primdahl til avisen.

Foruden auktionen i august vil der også blive afholdt en auktion i september.

Underskud uanset hvad

Forud for august-auktionen fortalte Jesper Lauge Christensen, adm. direktør i Kopenhagen Fur, at året helt sikkert vil give underskud.

"I forhold til auktionshuset, må vi bare sige, at vi ikke kommer ud af året uden at lave underskud – uanset, hvordan vi vender og drejer det. De to kommende auktioner er som sådan ikke kritiske for resultatet i år, for det bliver et dårligt år forårsaget af det, vi står i," sagde Jesper Lauge Christensen til AgriWatch.

Da der fortsat er 10 mio. skind, der skal udbydes, kan direktøren ikke komme med et estimat for underskuddet.

"I forhold til avlerne er det meget svært at se, at selv to relativt gode auktioner kan redde året. Men jo flere solgte skind, jo mere likviditet kan vi tilføre avlerne. Mit indtryk er, efter den dialog jeg har med avlerne, at de fleste har en plan for årets produktion," sagde direktøren.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch