AgriWatch

Minkformænd overvejer at halvere produktionen

De hårde tider for minkavlerne får formand for Holstebro Pelsdyravlerforening til at overveje mindst en halvering af bestanden. Hans indtryk er, at flere minkavlere er kommet på lignende tanker.

Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix

Formand for Holstebro Pelsdyravlerforening, Ib Lundgaard, har haft svært ved at afsætte sine 6000 årlige minkskind.

I løbet af årets tre auktioner har han solgt under 7-800 af sine skind, og det får minkavleren til at overveje en halvering af sin produktion i 2021, skriver Dagbladet Ringkøbing Skjern.

"Ved at reducere kan jeg bedre passe mit fuldtidsjob som tømrer - og samtidig få tid til minkene. Det kommer mest til at ligne et hobbybrug," siger Ib Lundgaard til mediet.

Samtidig fortæller Ib Lundgaard, at han ikke er den eneste minkavler, som har denne tanke.

Det gælder blandt andet Birger Primdahl, der er formand for Holstebro Minkfodercentral, som med en produktion på 50.000 minkskind også overvejer at halvere produktionen.

AgriWatch kunne tirsdag beskrive, at 2020 bliver et ekstremt dårligt år med et uundgåeligt underskud ifølge Kopenhagen Furs direktør Jesper Lauge Christensen.

Mere fra AgriWatch

Første skib fra Ukraine afvist af køber

Det første skib, som forlod en ukrainsk havn fyldt med korn, er blevet afvist af sin køber på grund af lang leveringstid. Skibet flyder nu rundt og venter på en ny køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch