AgriWatch

Endnu en kommune vil selv bestemme over udvidelser af husdyrproduktioner

Lejre Kommune er den seneste i rækken af kommuner, der vil bestemme mere i sager om nye eller udvidelser af husdyrproduktioner.

Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix

Rækken af kommuner, der vil have mere at skulle have sagt, når landbrug med husdyrproduktion skal udvides eller bygges, vokser.

Nu melder Lejre Kommune sig i koret af kommuner, der ønsker at kunne bestemme mere om udvidelse og nye husdyrbrug.

Det skriver Dagbladet Roskilde.

Ifølge avisen har Lejre Kommune anført, at landbrugets strukturudvikling kalder på større mulighed for, at lokalpolitikerne kan vurdere nye projekter. Ligesom den sjællandske kommune mener, at muligheden for konkret lokal vurdering er fjernet og erstattet af generelle, statsbestemte kriterier - herunder afskæringskriterier, tålegrænser, husdyrbrugs-indretning og drift, tekniske løsninger, krav til placering og udformning af bebyggelse.

Esbjerg, Middelfart, Skanderborg og Holbæk kommuner har sendt breve til miljøministeren i løbet af de seneste to år, hvor de ser sig magtesløse overfor store bedrifter, der udvider deres besætninger med flere tusinde svin eller kvæg.

Kommunerne er tvunget til at sige ja, hvis landmændene overholder regler for lugt, udledning og støj og dermed får miljøgodkendelse, og de vil de lokale folkevalgte gerne kunne lave om på.

Nyt forum skal hjælpe på dialogen mellem store landbrug og lokalpolitikere

Landmænd frygter kommunal afvisning af husdyrudvidelser

L&F stemmer ikke for mere indflydelse til lokale politikere i landbrugssager 

Mere fra AgriWatch

Oksekødsfesten er slut: Nu falder noteringen

Efterspørgslen på oksekød har været faldende de sidste par måneder, hvilket skyldes høje priser i supermarkederne. Prisudviklingen på især hverdagsprodukter trækker Danish Crowns notering ned.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch