AgriWatch

L&F stemmer ikke for mere indflydelse til lokale politikere i landbrugssager

Landbrug & Fødevarer er ikke tilhænger af, at kommunerne får mere myndighed, når det skal besluttes om et landbrug skal have tilladelse til at udvide.

Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Lokalpolitikere skal ikke have mere magt til at afgøre sager om udvidelser af landbrugsbedrifter. Det mener Landbrug & Fødevarer.

Det skriver Jydskevestkysten.

"Det er vigtigt, at der er en vis ensartethed i administration og afgørelser omkring husdyrproduktioner, og derfor er vi ikke tilhænger af, at kommunerne får mere myndighed. Der er i forvejen omfattende og meget strikse regler på området, og der er muligheder for at klage over de tilladelser og godkendelser, der gives," siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, til avisen.

Meldingen kommer, fordi lokalpolitikerne i Esbjerg Kommunes Plan & Miljøudvalg tidligere på måneden sendte et brev til miljøminister Lea Wermelin, fødevareminister Mogens Jensen og erhvervsminister Simon Kollerup med håb om, at de vil give kommunerne større råderum i forhold til at sige nej til udvidelser af landbrug.

Landbrugsordførerne fra både Socialdemokratiet og Venstre har dog været ude at kritisere de esbjergensiske politikere.

Debatten er blandt andet blusset op, efter at en af landets største mælkeproducenter, Jørn Kjær Madsen, har fået tilladelse til en stor udvidelse i Jernved.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch