AgriWatch

Norddjurs har planer om stor solcellepark på landbrugsjord

En landbrugsbedrift i Norddjurs Kommune har ansøgt om at opføre en solcellepark på 240 hektar. Kommunen har godkendt byggeriet af i alt 190 hektar, men naboerne til bedriften er ikke glade for beslutningen.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Bølgerne går højt i Aalsrode i Norddjurs Kommune.

Her kan i alt 240 hektar landbrugsjord blive til nordens største solcellepark, men det er ikke alle, som er lige tilfredse med, at landbrugsjorden forvandles til solcellepark.

Onsdag mødes byens borgere i forsamlingshuset, hvor ejerne af Kejsergården, der har ansøgt om tilladelse til at etablere solcelleparken, fremlagde planerne.

Det skriver Lokalavisen.

"Vi er blevet taget totalt på sengen i det her. Lige pludselig lå informationen på kommunens hjemmeside, uden vi overhovedet var blevet orienteret om det. Det er jo ikke, fordi vi ikke er tilhængere af solceller, men det her projekt er bare så massivt. Det kommer fuldstændig til at spolere den skønne natur, vi er omgivet af," siger Grete Carstensen, der er formand for beboerforeningen.

Norddjurs Kommune har på baggrund af ansøgningen reduceret det areal, der kan bygges på til 190 hektar på grund af blandt andet respektafstand til naboerne og kystnærhedszoner.

Nordjysk slot vil lave solcellepark på landbrugsjord

Klimaaftale baner vejen for skattereform med CO2-afgift

Landmænd udarbejder 38 forslag til at nå klimamålsætning 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch