Midtjysk minkavler er ikke bekymret for smittede dyr

Selvom nordjyske kolleger på minkfarme har dyr med coronavirus bekymrer det ikke en minkavler fra Brande med 25.000 moderdyr.
Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix

Minkavler Carsten Bukholt i Brande driver med sin bror en minkfarm med 25.000 moderdyr. Selvom der er fundet coronavirus blandt mink på nordjyske bedrifter, er han ikke bekymret for sine egne dyr, men sagen fra de nordjyske kolleger giver dog overvejelser.

Det fortæller minkavleren til Brande Bladet

"Jeg bekymrer mig ikke for, om vores mink er smittede. De er friske og udviser ingen tegn på sygdom overhovedet. Men hidtil har vi talt om, at det ville være et problem for driften, hvis medarbejdere blev smittede med corona. Nu skal vi også forholde os til dyrene i forhold til smitterisikoen. Det er en anderledes og ny situation for os," siger Carsten Bukholt til ugeavisen.

For tiden arbejder der 20 personer primært fra Østeuropa på bedriften ved Brande, og bedriften følger myndighedernes regler og retningslinjer for at undgå smittespredning, hvorfor de ansatte fra udlandet udelukkende opholder sig i Danmark i de to måneder, som højsæsonen varer, hvor minkene får hvalpe.

Nu tjekkes 120 minkfarme landet over for coronavirus

S og DF skyder Enhedslistens forslag om forbud mod minkproduktion ned

Endnu en minkfarm i Nordjylland er ramt af coronavirus 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også