Corona fundet i nordjyske mink

Fødevarestyrelsen har fundet coronavirus i en nordjysk minkbesætning. Besætningen bliver nu slået ned.
Foto: Piroschka Van De Wouw/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Piroschka Van De Wouw/Reuters/Ritzau Scanpix

Der er fundet coronavirus i en minkbesætning i Vendsyssel.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en meddelelse.

"Da der i weekenden opstod mistanke om smitte blandt minkene, lagde vi i Fødevarestyrelsen omgående restriktioner ned over minkfarmen. Dermed har ingen dyr, og kun få medarbejdere, kunnet komme ind og ud af besætningen," siger Nikolas Kühn Hove, beredskabschef i Fødevarestyrelsen, i meddelelsen.

"Vi er i løbende kontakt med sundhedsmyndighederne om hvordan medarbejderne på den berørte minkfarm skal forholde sig, og om håndteringen af det videre forløb," lyder det videre.

Det er første gang, at der er konstateret coronasmitte i en dansk minkbesætning. Derfor har regeringen ud fra et forsigtighedsprincip besluttet, at den smittede minkbesætning skal aflives, for at minimere risikoen for en eventuel smittespredning i den igangværende afklaringsfase.

I Holland er mink på 15 farme blevet konstateret smittet med corona.

Fødevarestyrelsen oplyser, at der nu bliver udarbejdet en teststrategi med henblik på at afsøge, om der er andre minkbesætninger i området, der er smittede, ligesom Fødevarestyrelsen i samarbejde med sundhedsmyndighederne vil udarbejde retningslinjer for, hvordan en lignende situation vil skulle håndteres fremadrettet.

AgriWatch har været i kontakt med Kopenhagen Fur omkring udbruddet på den danske minkfarm, og fra kommunikationschef Søren Jessing Jespersen lyder det, at den eneste kommentar er en opdatering, som fremgår på Danske Minkavlere. Her skriver Kopenhagen Fur og Danske Minkavlere:

"Danske Minkavlere er i tæt dialog med myndighederne, og har været det siden det første hollandske tilfælde i midten af april. Danske Minkavlere følger og støtter selvfølgelig fuldt ud myndighedernes anbefalinger til håndtering af situationen generelt, og bakker således også op om regeringens og myndighedernes ledelse af initiativer og den videre håndtering i dette konkrete tilfælde," fremgår det af hjemmesiden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også