AgriWatch

Svar på coronatest hos mink på trapperne

Der er mistanke om coronavirus på to danske minkfarme, hvor vejrtrækningsbesvær har givet bange anelser. Symptomerne kan minde om andre alvorlige sygdomme, forklarer lektor.

Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix

I løbet af tirsdag kommer der svar på, om der har været et udbrud af coronavirus på to danske minkfarme. Det oplyser lektor Anne Sofie Hammer fra Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab ved Københavns Universitet.

Meldingen kommer i kølvandet på en mistanke, som blev vakt, da minkavlere har rapporteret om mulige symptomer.

Det skriver Finans.

"De smittede mink har luftvejssymptomer - vejrtrækningsbesvær. Det er symptomer, som kan minde om andre alvorlige minksygdomme som hvalpesyge og smitsom lungebetændelse," vurderer Anne Sofie Hammer over for for Finans.

De danske myndigheder har endnu ikke besluttet, hvad der skal ske, hvis der bliver konstateret coronavirus på en dansk minkfarm, oplyste Tim Petersen, souschef i Fødevarestyrelsen, forleden til Finans.

I Holland er to nye minkfarme blevet ramt af coronavirus de seneste dage. Dermed er i alt 15 minkfarme blevet smittet.

Mere fra AgriWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch