AgriWatch

Anima vil lukke danske minkfarme efter coronafund

Dyreværnsorganisationen Anima vil have danske minkfarme lukket efter fund af coronavirus på minkbedrift i Nordjylland (rettet)

Foto: Piroschka Van De Wouw/Reuters/Ritzau Scanpix

(Citatet er omskrevet, og afsnit er tilføjet)

Nyheden om fund af coronavirus på en nordjysk minkfarm var ikke mange minutter gammel, før organisationen Anima advokerede for, at danske minkfarme skal lukkes.

Corona fundet i nordjyske mink 

Ifølge direktør for dyreværnsorganisationen Anima, Joh Vinding, er fundet af coronavirus på dansk minkfarm et bevis for, at pelsdyravl i Danmark skal forbydes.

"At minkfarme fungerer som reservoirer for coronavirus er endnu en virkelig god grund til at lukke pelsfarme i Danmark - såvel som alle andre pelsproducerende lande - permanent", siger Joh Vinding i meddelelsen.

Han angiver samtidig, at andre lande har eller er i gang med en udfasning af erhvervet og henviser til Norge og Tyskland.

"Der er ingen tvivl om at fremtiden er pelsfri, og derfor er det kun et spørgsmål om tid, før minkfarmene lukker, frivilligt eller ej. Derfor bør man fra politisk hold forbyde pelsavl i stedet for at trække pinen ud ved at holde hånden under et døende erhverv", siger Joh Vinding i meddelelsen.

Animas direktør hævder i meddelsen, at mink udsættelses for "grusom behandling", samt at der er risiko for spredning af zoonotiske sygdomme. Aarhus Universitet har påvist, at regelsættet giver rammer for god dyrelvelfærd, mens videnscenter for dyrevelfærd har tilbagevist overtrædelse af dyrevelfærdsregler og overtrædelse af gældende lov og regler i forbindelse med pelsdyravl.

Svar på coronatest hos mink på trapperne

Dansk minkfarm undersøges for coronavirus 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch