AgriWatch

Økologisk kvægbedrift effektiviserede ti procent: Nu tjener de penge

Familien Clausen driver kvægbedrift med 600 malkekøer, men indtil for fire år siden tjente de ikke penge på driften.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

For fjorten år siden købte far og søn, Kristian og Kasper Clausen sig ind i det økologiske kvægbrug, Vejgården I/S. Indtil for fire år siden tjente de ikke penge på driften, men en effektivisering har ændret bedriftens økonomi.

Det skriver JydskeVestkysten.

"Men indtil for fire år siden tjente vi ikke voldsomt mange penge.Indtil vi fik flyttet fokus fra bare at vokse til at blive superskarpe på at tjene penge på den produktion, vi har," siger Kasper Clausen til avisen, som skriver, at bedriften består af 600 malkekøer, 600 kvier og 435 hektar jord.

Ifølge Seges er omkring en tredjedel af den mælk, der drikkes i Danmark økologisk. Den økologiske mælkeproduktion er steget igennem de seneste år til i alt 690 mio. kg i 2018 og har nu en andel på 12 pct. af hele Danmarks mælkeproduktion.

L&F drøfter hjælpepakker til presset kalve- og oksekødssektor

Britiske mælkeproducenter kalder på økonomisk statsstøtte under coronakrise

Svinetransportør har ansat nye folk midt i coronakrisen 

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch