AgriWatch

Svinetransportør har ansat nye folk midt i coronakrisen

Transportvirksomheden Rosgaard, der kører grise til eksport, oplevede stor fremgang i 2019, hvor underskud blev vendt til millionoverskud.

Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix

Det er en god forretning for tiden at køre grise til eksportmarkederne. Det mærker Viborg-virksomheden Rosgaard også.

Transportvirksomheden har trods coronakrisen ansat to nye medarbejdere for at kunne holde kadencen.

Det siger direktør Lars Rosgaard til Viborg Stifts Folkeblad.

"Det er jo noget atypisk. Men det er simpelthen for at være nok mennesker til at håndtere situationen, både i forhold til, at vi er begrænset af nogle køre- og hviletidsregler på vores lastbiler, og nogle statusregler, som vi skal forholde os til. Så det kan være nødvendigt at sætte en ekstra mand på en lastbil en gang i mellem, og det har jo så betydet, at vi har ansat mere personale for at løse opgaven," siger Lars Rosgaard til avisen.

I 2019 var der ni ansatte i transportvirksomheden.

Virksomheden har netop fremlagt regnskabet for 2019, og det viser en markant fremgang både i bruttofortjenesten og på bundlinjen.

Bruttofortjenesten gik fra 2,5 mio. kr. i 2018 til 10,7 mio. kr. i 2019, mens resultatet efter skat gik fra et underskud på 0,8 mio. kr. i 2018 til et overskud på 4,8 mio. kr. i 2019.

Svineproducenter kører uden stop: "Vi kommer måske ikke helt ud i hjørnerne lige nu"

Nye udbrud af svinepest opstår fortsat i Kina

Socialdemokratiet: Landmænd bør droppe svinetransporter gennem Europa 

Mere fra AgriWatch

Kåre Flye Andersen overtog familiens mindre landbrug og renteswap

DEN NÆSTE GENERATION: Kåre Flye Andersen udlever sin drøm om at drive familiegården videre som et mindre, økologisk landbrug. Han har ingen ambitioner om, at det skal være større, for han har frihed og tid. Skulle han overtage gården i dag, havde han dog taget andre valg. For med gården kom en renteswap, der har tag om hans økonomi flere år endnu.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch