AgriWatch

Butikskæde dropper Naturmælks produkt efter klage

Brancheorganisationen Plantebranchen har klaget over Naturmælks nylancerede mælk, hvis emballage siger "CO2-neutralt landbrug". Det har fået Salling Group til at droppe produktet. Bestyrelsesmedlem i Naturmælk er ærgerlig over beslutningen.

Foto: Casper Dalhoff/ERH

Efter en uge på hylderne tager Salling Group nu Naturmælks nye mælk, der er blevet markedsført som et produkt produceret på et klimaneutralt landbrug, ud af sortimentet.

Det sker med begrundelsen, at der ikke findes den nødvendige dokumentation for leverandørens klimaanprisning, skriver Annette Juhler Kjær, Group Vice President i Salling Group, på det sociale medie LinkedIn, til Landbrugsavisen.

Beslutningen er taget efter, at brancheorganisationen Plantebranchen har klaget til Fødevarestyrelsen over produktet.

"Det har vi gjort, fordi loven siger, at når man reklamerer for fødevarer, så skal det være sandfærdigt, og det, mener vi ikke, er tilfældet. Mælken opfylder ikke betingelserne for at være CO2-neutralt," siger Frederik Madsen, repræsentant for Plantebranchen til Landbrugsavisen.

Jens Krogh, der er bestyrelsesmedlem i Naturmælk og producenten af den omstridte mælk, ærgrer sig over beslutningen.

"Vi bruger jo ikke selv ordet klimamælk. Det har været nogle medier, der har gjort det. Vi synes, at vi havde fundet en model, hvor vi kunne forklare, at vi forsøger at gøre noget andet i morgen end i dag, og at forbrugerne kunne underbygge nogle tiltag ved at betale en krone ekstra", siger Jens Krogh til Landbrugsavisen.

Jens Krogh har efterfølgende været ude at beklage betegnelsen "klimamælk" om Naturmælks produkt.

Til fagmediet Økologisk siger han, at det var en stor fejl fra Naturmælks side.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch