AgriWatch

Forbrugere støtter afgifter på kød

Trods opbakning til klimaafgifter advares der mod risiko for skævvridning. Klimaminister Dan Jørgensen afviser flere af tiltagene.

Foto: Peter Hove Olesen

Repræsentanter for mange af de forbrugere, der måske skal betale mere for mad, benzin, rejser eller opvarmning, er positive over for Klimarådets anbefaling af nye afgifter.

Til gengæld er både landbruget og Dansk Industri skeptiske, ligesom klimaminister Dan Jørgensen afviser flere af Klimarådets forslag.
Anja Philip, formand i Forbrugerrådet Tænk, peger på det seneste folketingsvalg, der havde fokus på klima, og på rådets egne undersøgelser som indikation på, at forbrugerne er klar til klimatiltag:

"Det er selvfølgelig ikke sjovt, at vi skal betale mere for mange ting. Men det er en nødvendig omstilling – og vi kan se, at der er opbakning fra forbrugerne til at betale mere, hvis det forbedrer miljø, sundhed og klima."

FDM's afdelingschef, Torben Lund Kudsk, mener, at der er mange fornuftige overvejelser i forslaget, skriver Jyllands-Posten.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Jyllands-Posten.).

Greenpeace vil have halveret antallet af køer og svin i Danmark

Biogasbranchen er klar til forøgelse efter anbefalinger

L&F frygter konsekvenser ved CO2-afgift

Mere fra AgriWatch

Ukrainsk minister forventer først ny kornaftale i 11. time

Det bliver først lige op til deadline, hvis en central aftale om transporten af millioner af ton Ukrainsk korn gennem Sortehavet skal forlænges, vurderer ukrainsk minister. ”Det kan blive meget svært at få noget til at fungere i praksis, hvis der ikke er en aftale,” vurderer dansk direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch