AgriWatch

Forbrugere støtter afgifter på kød

Trods opbakning til klimaafgifter advares der mod risiko for skævvridning. Klimaminister Dan Jørgensen afviser flere af tiltagene.

Foto: Peter Hove Olesen

Repræsentanter for mange af de forbrugere, der måske skal betale mere for mad, benzin, rejser eller opvarmning, er positive over for Klimarådets anbefaling af nye afgifter.

Til gengæld er både landbruget og Dansk Industri skeptiske, ligesom klimaminister Dan Jørgensen afviser flere af Klimarådets forslag.
Anja Philip, formand i Forbrugerrådet Tænk, peger på det seneste folketingsvalg, der havde fokus på klima, og på rådets egne undersøgelser som indikation på, at forbrugerne er klar til klimatiltag:

"Det er selvfølgelig ikke sjovt, at vi skal betale mere for mange ting. Men det er en nødvendig omstilling – og vi kan se, at der er opbakning fra forbrugerne til at betale mere, hvis det forbedrer miljø, sundhed og klima."

FDM's afdelingschef, Torben Lund Kudsk, mener, at der er mange fornuftige overvejelser i forslaget, skriver Jyllands-Posten.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Jyllands-Posten.).

Greenpeace vil have halveret antallet af køer og svin i Danmark

Biogasbranchen er klar til forøgelse efter anbefalinger

L&F frygter konsekvenser ved CO2-afgift

Mere fra AgriWatch

DLG er klar til at levere non-gm soja igen

Efter to måneders afbrudt forsyning, er det lykkedes grovvarekoncernen at få fat i partier, så der igen kan leveres non-gm soja til mælkeproducenterne. Priserne vil dog være højere, melder vicekoncerndirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch