AgriWatch

Forbrugere støtter afgifter på kød

Trods opbakning til klimaafgifter advares der mod risiko for skævvridning. Klimaminister Dan Jørgensen afviser flere af tiltagene.

Foto: Peter Hove Olesen

Repræsentanter for mange af de forbrugere, der måske skal betale mere for mad, benzin, rejser eller opvarmning, er positive over for Klimarådets anbefaling af nye afgifter.

Til gengæld er både landbruget og Dansk Industri skeptiske, ligesom klimaminister Dan Jørgensen afviser flere af Klimarådets forslag.
Anja Philip, formand i Forbrugerrådet Tænk, peger på det seneste folketingsvalg, der havde fokus på klima, og på rådets egne undersøgelser som indikation på, at forbrugerne er klar til klimatiltag:

"Det er selvfølgelig ikke sjovt, at vi skal betale mere for mange ting. Men det er en nødvendig omstilling – og vi kan se, at der er opbakning fra forbrugerne til at betale mere, hvis det forbedrer miljø, sundhed og klima."

FDM's afdelingschef, Torben Lund Kudsk, mener, at der er mange fornuftige overvejelser i forslaget, skriver Jyllands-Posten.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Jyllands-Posten.).

Greenpeace vil have halveret antallet af køer og svin i Danmark

Biogasbranchen er klar til forøgelse efter anbefalinger

L&F frygter konsekvenser ved CO2-afgift

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch