Biogasbranchen er klar til forøgelse efter anbefalinger

Klimarådets anbefalinger om øget rolle til biogas hilses velkommen i branchen, der er klar til at forøge produktionen.
Foto: Biogasbranchen / PR
Foto: Biogasbranchen / PR

"Biogasbranchen kan hurtigt levere den ønskede forøgelse af biogasproduktionen. Det kræver blot, at den nuværende udbygningstakt ikke stoppes, som energiforliget fra 2018 har lagt op til."

Sådan lyder det i en reaktion på Klimarådets anbefalinger fra biogasbranchens formand, Henrik Høegh, i en pressemeddelelse.

Ifølge anbefalingerne skal biogas være med til at udfase den fossile naturgas, og produktionen af biogas skal øges ifølge anbefalingerne i 2025. Og klimarådet kommer også med forslag til, hvordan en støtteordning kan strikkes sammen. Herunder at støtten opdeles til henholdsvis afgasning af gylle og energiproduktion.

"Vi er enige i, at opdelingen giver den største effekt i landbruget, men vi vil gerne opfordre Klimarådet og politikerne til at se på potentialet i at etablere et markedstræk for den grønne omstilling fremfor et støttesystem. Det vil sikre, at markedet bidrager til at trække den grønne omstilling op i gear uden direkte støtte," siger Henrik Høegh i meddelelsen.

I 2020 leverer de danske biogasanlæg mindst 20 petajoule biogas, hvilket svarer til godt 20 pct. af gasforbruget. Det giver ifølge branchen en CO2-besparelse på cirka 1,3 millioner ton CO2 i 2020.

I dag afgasses 20 pct. af den danske husdyrgødning, og derfor mener branchen, at der er potentiale for højere biogasproduktion.

Med anbefalingerne fra Klimarådet skal der sættes yderligere fart i biogasproduktionen, der skal ramme et niveau på 35 petajoule i 2025 med et samtidigt fokus på at reducere udslippet af metan fra husdyrproduktionen.

Selskab skal omdanne madaffald til biogas

Efter flere års fald forventer Nordic Sugar stigende omsætning trods lave priser

Direktør i Vestjyllands Andel: "En lykkelig skilsmisse med Hedegaard" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også