Danish Crown hæver noteringen med 30 øre

Der er åben krig på det europæiske marked for fersk svinekød. Slagterierne presser prisen op på et niveau, der er det højeste i nyere tid.
Foto: Janus Engel / Ritzau Scanpix
Foto: Janus Engel / Ritzau Scanpix

Danish Crown fortsætter med at hive svinepriserne i vejret.

Ifølge Danish Crowns ugebrev har kødkoncernen øget prisen på svin og søer med 30 øre hver.

Prisen for ét kg svinekød ligger nu på 14,30 kr. Hos søerne ligger prisen på 10,70 kr. pr. kg. Det skriver Danish Crown i sit ugenyt.

Sidst svinenoteringen nærmede sig 15 kr. var i 1989. Her nåede svinenoteringen op på 14,90 kr. pr. kg. svinekød.

Tidligere opjusterede Seges sine forventninger til 2020's svinekødspriser. Seges forventer en gennemsnitlig pris på 15,06 kr.

Ifølge Lars Albertsen, global markedsdirektør i Danish Crown, er situationen den samme som på samme tidspunkt sidste år.

Slagterierne vil presse priserne op med udgangspunkt i den tyske notering, mens indkøberne er afventende på grund af et jævnt udbud af kød i markedet.

"Priserne på grisekød er på så højt et niveau, at der bliver lagt arm om hver eneste eurocent. Den armlægning er markant mere kontant, end den ville være ved et lavere prisniveau, og det skyldes simpelthen, at mange af kunderne i forædlingsindustrien kæmper for overhovedet at tjene penge på deres produkter lige nu," siger Lars Albertsen.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også