AgriWatch

Kystdirektoratet spærrer for landmænd i miljøsag

Flere landmænd ved Limfjorden får nej til at sætte projekter, der skal forbedre miljøet i gang.

Foto: Carsten Andreasen/Ritzau Scanpix

Et ønske om at begrænse kvælstofudledningen til Limfjorden ville være godt for både naturen og den grønne samvittighed - alligevel har Kystdirektoratet hindret projektet. Det mener landmand Niels Pedersen Qvist fra Vester Hassing, som gerne ville bruge 107 hektar kystnær landbrugsjord til et minivådområde, men myndigheden har sagt nej - og han er ikke den eneste.

Det skriver DR.

Til mediet fortæller chef for miljø og land hos Seges - der er videnscentret for landbrug under interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer - at flere landmænd ved fjorden i Nordjylland, som får nej til etableringen af minivådområder.

"De har fået at vide gennem mange år, at det er rigtig, rigtig vigtigt at sikre et rent vandmiljø og at være med til at bidrage til det, og nu prøver de. Og så er det sådan nogle forhindringer som strandbeskyttelseslinjen, der stopper dem i det. Det har de svært ved at forstå," siger hun til DR.

Områdechef i Kystdirektoratet Hans Erik Cutoi-Toft svarer på kritikken overfor DR.

"Strandbeskyttelseslinjen er faktisk indrettet sådan, at man som udgangspunkt ikke kan få lov til at lave noget som helst, fordi der er tale om en forbudszone," siger han til DR.

L&F-kvægformand savner svar fra fødevareminister om rentefrie lån

Svineproducent udvider produktion for ni millioner med tanke på mere

R-politiker foreslår kvoter for svin 

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch