Kystdirektoratet spærrer for landmænd i miljøsag

Flere landmænd ved Limfjorden får nej til at sætte projekter, der skal forbedre miljøet i gang.
Foto: Carsten Andreasen/Ritzau Scanpix
Foto: Carsten Andreasen/Ritzau Scanpix

Et ønske om at begrænse kvælstofudledningen til Limfjorden ville være godt for både naturen og den grønne samvittighed - alligevel har Kystdirektoratet hindret projektet. Det mener landmand Niels Pedersen Qvist fra Vester Hassing, som gerne ville bruge 107 hektar kystnær landbrugsjord til et minivådområde, men myndigheden har sagt nej - og han er ikke den eneste.

Det skriver DR.

Til mediet fortæller chef for miljø og land hos Seges - der er videnscentret for landbrug under interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer - at flere landmænd ved fjorden i Nordjylland, som får nej til etableringen af minivådområder.

"De har fået at vide gennem mange år, at det er rigtig, rigtig vigtigt at sikre et rent vandmiljø og at være med til at bidrage til det, og nu prøver de. Og så er det sådan nogle forhindringer som strandbeskyttelseslinjen, der stopper dem i det. Det har de svært ved at forstå," siger hun til DR.

Områdechef i Kystdirektoratet Hans Erik Cutoi-Toft svarer på kritikken overfor DR.

"Strandbeskyttelseslinjen er faktisk indrettet sådan, at man som udgangspunkt ikke kan få lov til at lave noget som helst, fordi der er tale om en forbudszone," siger han til DR.

L&F-kvægformand savner svar fra fødevareminister om rentefrie lån

Svineproducent udvider produktion for ni millioner med tanke på mere

R-politiker foreslår kvoter for svin 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også