AgriWatch

Slagtekalveproducenter spår om gode udsigter

Der er omsider økonomisk fremgang i vente for danske slagtekalveproducenter, siger formand.

Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix

Efter et hårdt 2018 med tørke, der resulterede i høje priser på foder og halm til dybstrøelse, og et fald i noteringen på kalvekød i 2019, ser formand for Danske Slagtekalveproducenter nu lyst på fremtiden.

Det skriver LandbrugFyn.

Ifølge Lasse Olsen, formand for Danske Slagtekalveproducenter, er tingene nu ved at vende med indkøbt foder til mærkbart lavere priser, og hvor spædkalve også er faldet i pris.

Desuden er der udsigt til en højere slagtepræmie fra 2021, hvor den nye reform af EU's fælles landbrugspolitik træder i kraft.

"Mit håb er, at de høje priser på grisekød kan trække noteringen på kalvekød med op. I øvrigt er det kinesiske marked for okse- og kalvekød tilsyneladende ved at åbne sig. Det vil ifølge vurderinger i branchen kunne føre til store noteringsstigninger," siger Lasse Olsen til LandbrugFyn.

Himmerlandskød-ejer og kreaturhandler køber bedrift for fedekalve 

Nu kan dansk oksekød sendes til Sydkorea

Agilia færdiggør udvidelse til 25 millioner 

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch