AgriWatch

Nu kan dansk oksekød sendes til Sydkorea

Danmark har fået markedsadgang til Sydkorea, og det giver nye muligheder for eksport af oksekød til landet.

Foto: Janus Engel

Danmark er sammen med Holland de to første lande, der har fået markedsadgang til Sydkorea. Det betyder, at der nu er en reel mulighed for et nyt eksportmarked for blandt andet dansk oksekød.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

"Jeg er utrolig stolt over, at vi nu som nogle af de første fra Europa får mulighed for at eksportere til Sydkorea. Det er glædeligt i en tid præget af markedsuro bl.a. med brexit, at vi formår at åbne nye markeder. Det viser endnu en gang den gode status, vores danske fødevareklynge har i udlandet", siger Flemming Nør-Pedersen, der er direktør i Landbrug & Fødevarer, i meddelelsen.

De nye muligheder vækker også glæde hos Danish Crown Beef.

"Det er en rigtig god nyhed. Vi begynder at se stigende priser på kød fra kalve og ungdyr under 30 måneder i store dele af Asien. Vi har inden for den seneste uge lukket ordrer, der indikerer, at markedet nu flytter sig trukket af den store efterspørgsel på kød i Kina," siger Finn Klostermann, der er CEO i Danish Crown Beef og fortsætter:

"Det er svært at spå om, hvor meget det vil betyde for afregningen til de danske landmænd, men nye markeder er altid positivt og særligt i en situation som nu, hvor der er et overudbud af oksekød i Europa."

Den danske oksekødsbranche eksporterer 1000 ton oksekød til Sydøstasien i dag. Landbrug & Fødevarer forventer, at Sydkorea vil ligne det japanske marked rent prismæssigt.

Danmark eksporterede fødevarer for 1,3 mia. kr. til Sydkorea i 2018. Et ton oksekød har en værdi på 43.000 kr. i Japan.

Jais Valeur drømmer om Kina som Danish Crowns femte hjemmemarked

Amerikanske vegetarer hungrer efter plantebaseret kalkun 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch